Buletin de presă, 15 decembrie 2022 - IPJ Suceava

Material lemnos în valoare de 5.059,724 de lei confiscat de polițiști

În perioada de 12-13.12.2022, polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică - Biroul Protecție Fond Forestier și Piscicol în cooperare cu specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, au efectuat un control la o societate comercială cu obiect de activitate în debitarea și comercializarea de material lemnos, ocazie cu care au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010, în valoare de 18.000 de lei.
De asemenea polițiștii au confiscat 39,12 mc material lemnos de esență rășinoase în valoare totală de 5.059,724 lei.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 14.12.2022, în jurul orei 10:15 în timp ce conducea autoturismul pe DN 17, din direcția localitatea Stroiești către municipiul Suceava, un bărbat a părăsit partea carosabilă intrând în coliziune cu un parapet metalic.
Din impact a rezultat rănirea conducătorului auto, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La data de 14.12.2022, în jurul orelor 13:03, în timp ce conducea autoturismul pe strada Calea Unirii din municipiul Suceava, un localnic de 37 de ani a intrat în coliziune atât cu scuarul ce desparte sensurile de mers cât și cu autoturismul condus în același sens de un bărbat de 33 de ani din orașul Siret.
Din evenimentul rutier a rezultat rănirea unei femei de 26 de ani, pasageră în autoturismul condus de bărbatul de 33 de ani, care a fost transportată cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 14.12.2022, ora 17:00, o patrulă din cadrul Secției 12 Poliție Rurală Preutești a oprit pentru control pe raza comunei Vulturești, autoturismul condus de un localnic.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 14.12.2022, orele 22:40, o patrulă din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți a oprit pentru control pe DN (E85), între localitățile Grănicești- Bălcăuți, autotrenul condus de un bărbat.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 14.12.2022, orele 22:31, o patrulă din cadrul Secției 12 Poliție Rurală Preutești a oprit pentru control pe raza localității Vulturești, autoturismul condus de un localnic.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe” și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 14.12.2022, în jurul orelor 04:50, o patrulă din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți a oprit pentru control pe strada Ștefan cel Mare din localitate, autoturismul condus de un bărbat din comuna Marginea.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche