Buletin de presă, 2 decembrie 2022 - IPJ Suceava

Suspect de furt identificat de polițiștii din Gura Humorului în cadrul unei acțiuni cu efective sporite

Pentru prevenirea şi descurajarea faptelor de natură penală şi contravenţională, menţinerea ordinii şi liniştii publice în segmentul stradal, în incinta sălilor de jocuri de noroc şi pub-uri şi pentru prevenirea şi combaterea nerespectării regimului legal de viteză şi a depăşirilor neregulamentare de către participanţii la traficul rutier, precum și a conducerii autovehiculelor sub influența alcoolului sau a altor substanțe, în noaptea de 30.11/01.12.2022, pe raza orașului Gura Humorului și a comunelor arondate, a fost organizată o acţiune preventiv – reactivă, cu efective suplimentare.
S-a acționat în filtre fixe cu efective mărite cât și prin oprirea din mișcare a autovehiculelor care circulau din sens opus pe principalele artere de circulație cu risc accidentogen ridicat cât și pe străzile secundare, efectuându-se şi controale in incinta sălilor de jocuri de noroc şi unităţilor economice de pe raza de competenţă.
În cadrul raziei, polițiștii au verificat peste 80 de vehicule și au legitimat peste 165 de persoane.
Au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale, toate la regimul rutier, în valoare de 6815 lei.


De asemenea, în cadrul acțiunii polițiștii Poliției Orașului Gura Humorului au reușit cu operativitate identificarea unui bărbat bănuit de comiterea unui furt în zona Gării Burdujeni din municipiul Suceava.
Astfel, la data de 30.11.2022, orele 20.20, Secția de Poliție Burdujeni a fost sesizată de către personalul din cadrul Poliției Transporturi Feroviare Suceava, cu privire la faptul că la Postul de Poliție TF Burdujeni s-a prezentat un bărbat de 53 ani care a reclamat faptul că o persoană necunoscută i-a sustras telefonul mobil.
În regim de urgență au fost informate toate subunitățile de poliție din cadrul IPJ Suceava, fiind dispuse măsuri specifice de căutare.
În urma activităților informative și investigative, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Gura Humorului au obținut date și informații care au dus la identificarea persoanei bănuite de comiterea faptei, respectiv un bărbat de 34 ani, din sat Mironu, com. Valea Moldovei, cu care victima relaționase anterior pe peronul gării din Suceava.
Polițiștii l-au reperat ulterior pe bărbatul bănuit de comiterea faptei pe raza Orașului Gura Humorului și au reușit și recuperarea telefonului sustras, în valoare de cca. 1000 lei, acesta fiind restituit persoanei vătămate.
Cauza a fost preluată ulterior, conform competențeie de către polițiștii Postului de Poliție Transporturi Feroviare – Burdujeni, urmând a fi soluționată procedural, existând indicii cu privire la săvârșirea infracțiunii de furt, prev. de art. 228 alin. 1 din Codul Penal.


Transport de material lemnos confiscat de polițiști în urma unor controale în trafic

Și în cursul zilei de ieri, polițiștii au continuat controalele în trafic pentru depistarea celor care încalcă normele legale și transmportă material lemnos fără aviz de însoțire. A fost confiscat un nou transport de material lemnos iar șoferul a fost sancțiunat contravențional la Legea nr. 171/2010 modificată.

La data de 01.12.2022, în jurul orei 15:45, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Straja, în timp ce efectuau serviciul de supraveghere, îndrumare și control trafic rutier pe DJ 209G, pe raza com. Brodina, județul Suceava, au oprit pentru control o autoutilitară ce transporta material lemnos.
Conducătorul autoutilitarei a fost identificat în persoana unui bărbat din comuna Straja, județul Suceava, iar în urma interogării bazelor de date și a aplicației SUMAL 2.0, a rezultat că acesta nu deținea aviz de însoțire a materialului lemnos transportat.
Acesta a fost condus la sediul Ocolul Silvic Brodina, unde specialiștii silvici au procedat la inventarierea materialului lemnos, rezultând cantitatea totală de 2.75 m3 lemn foc rășinoase, specia molid.
În conformitate cu prevederile Legii nr.171/2010 s-a dispus confiscarea cantății de 2,75 m3 lemn foc specia molid în valoare totală de 335,5 lei, aceasta fiind predată în custodia Ocolului Silvic Brodina.
Față de conducătorul auto s-a dispus măsura sancționării contravenționale în cuantum de 2000 lei, conform Legii nr. 171/2010 .
Mai nouă Mai veche