Buletin de presă, 8 decembrie 2022 - IPJ Suceava

Material lemnos confiscat de polițiști

La data de 07.12.2022, ora 10:15, o patrulă din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control pe DC 10 din localitate, autoutilitara condusă de către un bărbat din județul Iași, care transporta material lemnos.
Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta documentele de proveniență pentru materialul lemnos transportat, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit faptul că bărbatul transporta cantitatea de 1,86 mc material lemnos de esență salcâm.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 400 lei a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Fălticeni.


În data de 07.12.2022, în jurul orei 18:38, o patrulă din cadrul Poliției Orașului Solca a oprit pentru control pe raza localității, autoutilitara condusă de un bărbat, care transporta material lemnos.
Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta documentele de proveniență pentru materialul lemnos transportat, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit faptul că bărbatul transporta cantitatea de 2,97 mc material lemnos de esență fag.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 514,84 lei a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Solca.


La data de 07.12.2022, ora 18.00, o patrulă din cadrul Secției 15 Poliție Rurale Vatra Dornei a oprit pentru control pe raza comunei Șaru Dornei, autotutilitara condusă de un bărbat.
Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta documentele de proveniență pentru materialul lemnos transportat, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit faptul că bărbatul transporta cantitatea de 2,86 mc material lemnos de esență molid.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 469 lei a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Șaru Dornei.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La data de 07.12.2022, orele 09:35, în timp ce conducea autoturismul pe strada Calea Burdujeni din municipiul Suceava, la o trecere pentru pietoni, un bărbat de 24 de ani din comuna Ciprian Porumbescu a surprins și accidentat o localnică de 62 de ani angajată în traversarea străzii pe trecerea pentru pietoni, marcată și semnalizată corespunzător.
Din evenimentul rutier a rezultat rănirea pietonului, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Ambii participanți la trafic au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, conducătorului auto i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 07.12.2022, ora 17:10, o patrulă din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control pe raza localității, autoturismul condus de un localnic de 60 de ani.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a stabilit faptul că bărbatul de 60 de ani nu posedă permis de conducere.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” și ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor subtanțe”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 08.12.2022, ora 04.20, Secția 9 Poliție Rurală Șcheia a fost sesizată despre faptul că pe stada Aviatorului din localiate, a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, iar conducătorul auto pare a fi sub influența băuturilor alcoolice.
Polițiștii deplasați la fața locului au stabilit faptul că, în timp ce conducea autoturismul pe strada Aviatorului, un bărbat a părăsit partea carosabilă intrând în coliziune cu patru autoturisme parcate.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe” , ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche