Vernisajul expoziției „România - NATO – De la parteneriat la alianță în lupta împotriva terorismului, pentru o lume mai sigură și mai bună”, joi, la Biblioteca Municipală „Eugen Lovinescu” Fălticeni

Expoziția „România - NATO – De la parteneriat la alianță în lupta împotriva terorismului, pentru o lume mai sigură și mai bună” va fi vernisată joi, 8 decembrie 2022, la Biblioteca Municipală „Eugen Lovinescu” din Fălticeni, unde va fi expusă până la 16 decembrie 2022.

Expoziția a fost organizată de Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I” din cadrul Ministerului Apărării Naționale, cu sprijinul Asociației Cultul Eroilor Suceava și al Asociației Militarilor Veterani și a Veteranilor cu Dizabilități, sucursala Suceava.

Expoziția prezintă momente semnificative referitoare la contribuția militarilor români în teatrele de operații în care țara noastră a participat sub egida NATO, precum și rolul României în lupta împotriva terorismului în misiunile de interferență cu alte organisme internaționale (UE, ONU, OSCE).

În expoziție sunt omagiați eroii din județul Suceava căzuți în teatrele de operații împotriva terorismului: sublocotenent (post-mortem) Ioan Grosaru (Irak, 21 septembrie 2007) și diplomatul ONU Filaret Moțco (Afganistan, 1 aprilie 2011).

Expoziția fotodocumentară a fost prezentată, anterior, în localitatea Cornu Luncii, la Colegiul Militar Național „Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc și la Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera” Suceava, iar în intervalul 17-24 decembrie 2022 va fi înfățișată la Școala Gimnazială „Maria Cantacuzino” din Horodniceni, județul Suceava.
Mai nouă Mai veche