Un individ beat la volan a avariat patru mașini pe strada Aviatorului din Șcheia

La data de 8 decembrie 2022, la ora 04.20, lucrătorii din cadrul Secției de Poliție Rurală Șcheia au fost sesizați prin 112 cu privire la faptul că pe strada Aviatorului din localitatea Șcheia conducătorul unui autoturism a pierdut controlul volanului și a acroșat patru autoturisme care se aflau parcate pe marginea acostamentului.

În urma cercetărilor s-a constatat că în jurul orei 04:20, Gabriel M., din localitatea Arbore, a condus autoturismul Audi pe sensul unic de strada Aviatorului din localitatea Șcheia, iar într-un moment de neatenție, într-o curbă ușoară la dreapta, a pierdut controlul volanului, derapând și acroșând patru autoturisme care se aflau parcate pe marginea acostamentului.

În urma impactului au rezultat doar pagube materiale ale autoturismelor implicate, conducătorul auto refuzând acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

Întrucât bărbatul emana halena alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la Spitalul Județean de Urgență ,,Sf. Ioan cel Nou” Suceava, unde și-a dat consimțământul în scris cu privire la recoltarea de probe biologice de sânge, acestuia fiindu-i recoltate două probe biologice de sânge.

I s-a adus la cunoștință că din momentul prelevării mostrelor biologice de sânge nu mai are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice până la definitivarea cercetărilor.

S-a procedat la reținerea permisului de conducere, eliberându-i o dovadă fără drept de a conduce.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.
Mai nouă Mai veche