Cadouri oferite copiilor defavorizați din județele Suceava, Botoșani și Neamț de voluntarii fundației Teams4U din Marea Britanie

Începând de luni, 12 decembrie 2022, timp de două săptămâni, 8000 de cadouri sunt împărțite copiilor defavorizați din județele Suceava, Botoșani şi Neamţ, ca urmare a colaborării dintre Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV), Fundaţia Teams4U din Marea Britanie şi Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, prin Fundaţia „Sfinţii Ierarhi Leontie şi Teodosie”. Extinzând colaborarea intensă din acest an pentru sprijinirea refugiaţilor ucraineni, prin Centrul USV de consiliere a refugiaţilor, cele trei instituții au iniţiat o acţiune internaţională, prin care copii din Marea Britanie au pregătit cutii de cadouri pentru copii din România, pachete conținând diverse produse, precum haine, alimente şi jucării.

Echipa de voluntari din Marea Britanie, coordonată de domnul Simon Cooke, împreună cu studenţi din cadrul USV, coordonați de domnul lector univ.dr. Gheorghe Lucian Pășcuț, având şi sprijinul logistic al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, prin Fundaţia „Sfinţii Ierarhi Leontie şi Teodosie”, reprezentată de Arhimandritul Iustin Tănase, participă în această săptămână la distribuirea de pachete către 4000 de copii ce provin din familii fără posibilități financiare, copii orfani sau cu dizabilități, aflați în diferite centre specializate, sperând să le aducă o bucurie în plus în preajma Sărbătorilor de iarnă. Menţionăm şi sprijinul voluntar acordat de domnii Nelu Rotărescu şi Daniel Boariu pentru asigurarea transportului regional al donaţiilor. Acțiunile vor continua și pe parcursul săptămânii viitoare, pentru a răspândi o rază de speranţă în rândul altor 4000 de copii din județele Suceava, Botoşani şi Neamţ.
Mai nouă Mai veche