Buletin de presă, 14 decembrie 2022 - IPJ Suceava

Sancțiuni contravenționale în valoare de 40.000 de lei aplicate de polițiști

În perioada 12-13.12.2022 polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu inspectori din cadrul Administrației Naționale ”Apele Române”- S.G.A. Suceava, Agenției Naționale pentru Resurse Minerale, Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier au organizar o acțiune pe linia prevenirii și combaterea fraudelor în domeniul agregatelor minerale, ocazie cu care au fost verificați 6 operatori economici și aplicate 5 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 40.000 de lei.
De asemenea în cadrul acțiunii au fost constatate 2 infracțiuni.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 13.12.2022, ora 14:25, în timp ce conducea autoturismul pe raza comunei Coșna, o femeie de 54 de ani a părăsit partea carosabilă intrând în coliziune cu un cap de pod.
Din impact a rezultat rănirea conducătoarei auto, care a fost transportată cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Femeia de 54 de ani a fost testată de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La data de 13.12.2022, în jurul orei 18.55, în timp ce conducea autoturismul pe raza localității Adâncata, un bărbat din comuna Zamostea a intrat în coliziune cu autoturismul condus în fața sa de un localnic de 23 de ani.
Din evenimentul rutier a rezultat rănirea conducătorului auto de 23 de ani, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La data de 13.12.2022, orele 18:50, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 208A, dinspre municipiul Suceava spre orașul Liteni, un bărbat de 37 de ani din municipiul Suceava a surprins și accidentat un tânăr de 16 ani din comuna Udești, care se deplasa pe partea carosabilă în calitate de pieton.
Din impact a rezultat rănirea minorului de 16 ani, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Ambii participanți la trafic au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, conduicătorului auto i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 13.12.2022, în jurul orelor 14:00, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, a oprit pentru control pe DJ 178 C, pe raza comunei Frătăuții Noi, autoturismul condus de un bărbat din municipiul Rădăuți.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, autoturismul condus de bărbatul din municipiul Rădăuți este radiat din circulație de la data de 14.10.2022.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 13.12.2022, în jurul orei 22:30, o patrulă din cadrul Secției 12 Poliție Rurală Preutești a oprit pentru control pe raza localității, autoturismul condus de un localnic.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.46 mg/l, alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 13.12.2022, orele 20:26, Poliția Municipiului Rădăuți a fost sesizată prin SNUAU 112 despre faptul că pe centura ocolitoare a municipiului Rădăuți s-a produs un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, iar conducătorul auto pare a fi sub influența băuturilor alcoolice.
Polițiștii deplasați la fața locului au stabilit faptul că, în timp ce conducea autoturisml pe centura ocolitoare a municipiului Rădăuți, un bărbat a părăsit partea carosabilă, oprindu-se într-un șanț.
Întrucât emana halenă alcoolică conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,61 mg/l alcool în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 13.12.2022, ora 22.30 o patrulă din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata a oprit pentru control pe raza comunei Hănțești, autoturismul condus de un bărbat de 41 de ani.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că bărbatul de 41 de ani nu posedă permis de conducere.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,81 alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, în prezența personalului medical, acesta a refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”refuzul sau sustragerea de la prelevarea mostrelor biologice” și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche