Compania italiană Elital Space and Defence a venit să-și caute angajați la Suceava

La 15 decembrie 2022, Facultatea de Inginerie Mecanică, Autovehicule şi Robotică (FIMAR) și Facultatea de Inginerie Electrică și Știinta Calculatoarelor (FIESC) din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) au găzduit o prezentare realizată de compania Elital Space and Defence. Fondată în anul 1986, în Italia, compania și-a extins rapid capacitățile de proiectare și fabricare de echipamente aerospațiale și componente de zbor.

Scopul evenimentului a fost acela de a prezenta studenților oferta de angajare / internship a firmei italiene, precum și perspectiva unei colaborări cu cercetătorii din universitate în cadrul unor proiecte de cercetare din domeniul ingineriei aerospațiale, în contextul în care firma italiană intenționează să deschidă, în anul 2023, un centru de cercetare și dezvoltare în orașul Suceava.

La eveniment au participat cadre didactice şi studenți de la următoarele programe de studiu: Inginerie mecanică, Autovehicule rutiere, Tehnologia construcțiilor de mașini, Mecatronică/Robotică, Electronică aplicată, Reţele şi software de telecomunicaţii, Echipamente și sisteme de comandă și control pentru autovehicule. Ulterior, reprezentanții firmei au vizitat baza materială didactică și de cercetare a facultăților și și-au exprimat interesul pentru demararea unor proiecte viitoare împreună cu universitatea suceveană.

Mesajul primit de la firma Elital Space and Defence: „Pe parcursul vizitei, am apreciat gradul de dotare a facultăților din cadrul universității, atitudinea cooperantă cu care am fost primiți de către cadrele didactice, dar și interesul sporit cu care studenții prezenți au urmarit prezentările făcute. La final, mulțumim pentru această oportunitate de colaborare și ne declarăm încântați de acțiunea găzduită de Universitatea “Ștefan cel Mare” din Suceava”.

USV

Niciun comentariu

Un produs Blogger.