Dosar penal pentru că le-a prezentat polițiștilor un permis Learning din Marea Britanie, la Marginea

La 24 decembrie 2022, la ora 18:00, lucrătorii de poliție din cadrul Secției de Poliție Rurală Marginea, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu în cadrul planului de acțiune propriu pe linie rutieră, au efectuat semnal regulamentar de oprire autoturismului Volkswagen Touran, care se deplasa pe DJ 209K, din direcția Volovăț către Marginea.

Conducătorul auto a fost legitimat în persoana lui Mihai H., din comuna Marginea, județul Suceava. Acesta le-a declarat verbal lucrătorilor de poliție că nu deține permisul de conducere asupra sa.

Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie auto. Având în vedere acestea, bărbatul a prezentat lucrătorilor de poliție un permis de conducere provizoriu de tip „Learning” emis de autoritățile din Marea Britanie.

Fiind întrebat cu privire la aceste aspecte, bărbatul a precizat că nu avea la cunoștință despre faptul că nu are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice din România cu permis de conducere provizoriu de tip „Learning” emis de autoritățile din Marea Britanie.

În continuare, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.
Mai nouă Mai veche