Fără permis la volanul unei mașini cu numere false, la Voitinel. A fost blocat în trafic și i s-a întocmit dosar penal

La data de 24 decembrie 2022, la ora 15:15, un echipaj de poliție în timp ce efectua activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe raza comunei Voitinel, pe drumul comunal din localitate a observat autoutilitara Peugeot care se deplasa către Vicovu de Jos, însă la vederea echipajului de poliție conducătorul auto a încercat să întoarcă autoturismul pentru a evita contactul cu organele de poliție.

Polițiștii au procedat la urmărirea cu autospeciala de poliție și blocarea autoturismului, efectuând semnale regulamentare de oprire luminoase și sonore, iar conducătorul autoturismului a oprit pe partea stângă a părții carosabile.

În urma interogării bazelor de date s-a stabilit că șofer este Ștefan O., care nu figurează în bazele de date ale Poliției Române ca fiind posesor de permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule. Acesta a fost condus la sediul Secției de Poliție Rurală Gălănești, unde a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul testării fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma verificării autoturismului în bazele de date, polițiștii au constatat că numărul figurează ca fiind atribuit unui alt autoturism, marca Skoda.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul neînmatriculat”.
Mai nouă Mai veche