Femeie care traversa neregulamentar, lovită de o mașină la Milișăuți

La 29 noiembrie 2022, laora 12.48, Toader B., de 64 de ani, din comuna Botoșana conducea autoturismul Opel pe DN 2K în Milișăuți, dinspre Iaslovăț, iar când a ajuns în intersecția cu strada Tolovei a fost surprins de apariția pe partea carosabilă, din parcarea din partea stângă, a unei femei de 57 de ani care s-a angajat în traversarea drumului fără să se asigure corespunzător. Bărbatul a virat stânga pentru a evita acroșarea femeii, dar nu a reușit, astfel că a lovit-o cu partea frontală a mașinii.

În urma evenimentului, a rezultat vătămarea corporală a femeii, care a fost transportatăă cu ambulanța la Spitalul municipal Rădăuți, unde i s-a stabilit diagnosticul „traumatism cranio-cerebral ușor, plagă contuză frontală”.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ, după care i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din primele verificări, rezultă faptul că vinovăția producerii evenimentului aparține pietonului care s-a angajat în traversarea drumului fără să se asigure corespunzător.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”.
Mai nouă Mai veche