FOTO Un tânăr cu probleme psihice a incendiat mașina vecinului, la Brădățel

La data de 26 decembrie 2022, la ora 22.29, lucrătorii Secţiei de Poliţie Rurală Mălini au fost sesizaţi de despre faptul că are o mașină în satul Brădățel, comuna Horodniceni.

În urma cercetărilor s-a constatat că pe strada Izvorului din Brădățel a ars autovehiculul Volkswagen Touran fabricat în anul 2006, proprietatea lui Constantin N., de 35 de ani, care era parcat pe stradă, în proximitatea locuinței.

La locul producerii incendiului a fost identificat Ioan M., de 26 de ani, cunoscut cu afecțiuni psihice, care a fost imobilizat de polițiști și care a recunoscut că dat foc la autovehicul în mod intenționat. Autorul faptei a precizat că nu a dat foc din răzbunare ci că a făcut acest lucru întrucât a văzut la știri cum mai mulți tineri au dat foc la un autovehicul pe raza municipiului Iași, aspect care l-a determinat să comita fapta.

Nu a existat pericol ca incendiul să se propage și la alte bunuri.

Tânărul a fost obligat la tratament medical, fiind instiuită masura obligării la tratament medical conform sentinței din 24 noiembrie 2022, fiind dignosticat cu „tulburări de comportament ș.a.”, fapt pentru a fost internat la Spitalul de Psihiatrie Burdujeni, unde urmează să fie expertizat medico legal.

A fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de „distrugere”.
Mai nouă Mai veche