Jandarmul proxenet care livra prostituate minore polițiștilor din Suceava, apărat de un avocat condamnat penal pentru trafic de influență

Gabriel Latiș, jandarmul trimis în judecată, alături de nevastă, pentru trafic de minori și proxenetism, și-a găsit un aliat pe măsură: un avocat condamnat pentru trafic de influență.

La primul termen al procesului de trafic de minori și proxenetism, jandarmul Gabriel Latiș și nevasta au fost reprezentați de un avocat foarte cunoscut în Suceava, Ioan Bulboacă.
 
„Acordă termen de judecată la data de 16.01.2023, ora 11:00, faţă de cererea de amânare a judecării cauzei formulată de apărătorul ales al inculpaţilor, respectiv avocat Bulboacă Ioan, în vederea pregătirii apărării cu privire la poziţia procesuală a acestora”, a decis instanța, la primul termen, scrie SpyNews.

Apărătorul soților Latiș a devenit celebru în 2016, când Curtea de Apel Suceava l-a condamnat definitiv, pentru trafic de influență. 

„În baza art. 485 alin. 1 lit. a Cod procedură penală, instanţa admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat la data de 21.11.2016 între Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Suceava şi inculpatul BULBOACĂ IOAN. Condamnă pe inculpatul BULBOACĂ IOAN, la pedeapsa de 1 (un) an şi 4 (patru) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Conform art.91 Cod penal, dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe perioada termenului de încercare de 2 ani, stabilit în baza art. 92 alin. 1 Cod penal şi calculat cu începere de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri”, a decis, atunci, instanța.

Mihai Gabriel Latiș, jandarmul acuzat că a scos la produs eleve de 15 ani, împreună cu actuala lui nevastă, a plecat din România fix înainte de a fi trimis în judecată de DIICOT. „Peștele” de la Jandarmeria Suceava a declarat, în exclusivitate pentru SPYNEWS, că în prezent locuiește în Irlanda și că muncește în domeniul construcțiilor, pentru a-și întreține „familile”, după ce ar fi fost forțat să demisioneze din Ministerul de Interne. „Muncesc în Irlanda, în construcții, ca să îmi întrețin familiile (se referă la faptul că și-a părăsit nevasta și copilul pentru actuala soție, care i-a dăruit alt copil - n.r.) de pe o zi pe alta. În rest, mă feresc de probleme și... doar pace în lume să fie și sănătoși să fim, că nu moare nimeni de foame!”, a declarat Mihai Latiș, pentru SPYNEWS.

Inculpat în dosarul deschis de DIICOT în septembrie 2019, Latiș nu a recunoscut faptele, susținând că minorele, prietene ale concubinei sale, ar fi ieșit de plăcere cu diferiți bărbați generoși, fără ca el să încaseze vreun ban sau să intermedieze întâlnirile amoroase. În schimb, apărătorii lui Latiș au dezvăluit, în exclusivitate pentru SPYNEWS, că, dacă acuzațiile de trafic de minori se confirmă, doi jandarmi și doi polițiști ar putea avea probleme mari. „Fetele care, potrivit DIICOT, ar fi fost victimele traficului de minori, au flirtat în perioada respectivă cu foarte mulți bărbați. Există conversații între acestea și doi jandarmi, precum și cu doi polițiști. Ar fi interesant de văzut ce calitate au respectivii în dosarul DIICOT. Căci fetele erau minore, nu?!”, au declarat sursele amintite, în exclusivitate pentru SPYNEWS. În mod bizar, în dosarul trimis în instanță nu apar numele polițiștilor și jandarmilor care au făcut sex cu minorele.

În septembrie 2019, jandarmul de 39 de ani şi iubita lui mai tânără cu 20 de ani au fost arestați, pentru trafic de minori. Conform DIICOT, cei doi, care aveau o relaţie de concubinaj, i-au propus unei minore, la finele anului 2016, după ce în prealabil se împrieteniseră cu ea, să facă sex contra cost cu bărbaţi pe care ei îi găsesc, iar banii obţinuţi să îi împartă. La momentul recrutării, fata abia împlinise 15 ani. Respectiva fată a întreţinut relaţii sexuale până în vara anului 2017. Banii erau încasaţi de minoră, iar aceasta, conform înţelegerii, le dădea celor doi jumătate din sumele obţinute. În ianuarie 2017, Latiş ar mai fi racolat o altă fată, tot în vârstă de 15 ani, care stătea în gazdă în municipiul Câmpulung Moldovenesc, fiind elevă la un liceu. Cei doi s-au împrietenit cu fata, o vizitau şi ieşeau împreună în oraş. Procurorii susţin că cei doi au insistat pe lângă ea să practice prostituţia, această persistenţă putând fi asimilată cu o presiune continuă şi cu faptul că cei doi au profitat de starea de vădită vulnerabilitate a acesteia. Fata a început să facă sex contra cost. Sumele de bani, rezultă din cercetări, erau încasate de cei doi concubini, care îi dădeau minorei sume între 50 şi 150 de lei, pentru fiecare client.
Mai nouă Mai veche