Petarde și artificii confiscate în târgul din Marginea. Un tânăr este anchetat penal

La 8 decembrie 2022 lucrătorii de poliție din cadrul Secției de Poliție Rurală Marginea, cu sprijinul lucrătorilor Secţiei de Poliţie Rurală Gălăneşti, au desfășurat activități specifice pe linia identificării persoanelor care comercializează produse pirotehnice în piața agro-alimentară de pe raza comunei Marginea.

Cu ocazia desfășurării activităților de verificare a comercianților, ca urma a exploatării unei informații a fost identificat Silviu C., de 21 de ani, cu domiciliul în comuna Bosanci, care efectua acte de comerţ cu mai multe sortimente de produse pirotehnice expuse spre vânzare pe o tarabă.

Procedând la verificarea produselor pirotehnice expuse la vânzare, lucrătorii de poliție au constatat că produsele sunt de diverse categorii, mărci și tipuri. Fiind întrebat cu privire la proveniența și destinația produselor pirotehnice, tânărul nu a putut prezenta lucrătorilor de poliție autorizație privind deținerea/comercializarea acestui tip de produse.

Tânărul a predat materialele pirotehnice expuse spre vânzare, pentru continuarea efectuării de verificări, și a fost invitat la sediul Secției de Poliție Rurală Margina pentru clarificarea situației.

Procedându-se la invetariere au fost identificate următoarele bunuri:
  • 120 articole pirotehnice cu inscripția „EXPLOSIVE I” categoria F2;
  • 150 articole pirotehnice cu inscripția „Czarny Pirat” marca KOMETA, categoria F3;
  • 49 articole pirotehnice cu inscripția „KILLER” categoria F3;
  • 125 bucăți articole pirotehnice cu inscripția „DUM BUM” categoria F3.
Bunurile menționate anterior (444 articole pirotehnice) sunt inscripționate în limba poloneză, având și scurte denumiri în limba engleză, fără a avea inscripții în limba română.

Bărbatul a recunoscut faptul că a expus spre comercializare produsele pirotehnice identificate.

A fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii „orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”.
Mai nouă Mai veche