Pieton beat lovit de o mașină, la Solca

La data de 30 noiembrie 2022, în jurul orei 17.20, Gherasim M., de 50 de ani, conducea autoturismul Skoda Octavia, pe raza orașului Solca, spre Arbore, iar la un moment dat a fost surprins de apariția pe partea carosabilă a lui Alexandru B., de 77 de ani, care s-a angajat în traversarea străzii fără a se asigura, moment în care a acroșat pietonul cu partea dreaptă față a autoturismului, suferind leziuni.

În urma producerii accidentului a rezultat rănirea gravă a pietonului, care a fost preluat și transportat cu ambulanța la spitalul municipal Rădăuți pentru acordarea de îngrijiri medicale, unde a fost diagnosticat cu „contuzionat prin accident rutier”.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, după care a fost condus la spital unde i-a fost recoltată o probă de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pietonul se afla într-o stare vizibilă avansată de ebrietate și nu a putut fi testat cu aparatul alcooltest, motiv pentru care a fost dispus prin ordonanță recoltarea unei probe de sânge de către lucrătorii Biroului Rutier Suceava.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, figurând cu permis de conducere valabil.

S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.
Mai nouă Mai veche