Șofer din Udești prins beat la Cumpărătura după ce a tăiat calea unei mașini de poliție

Duminică, 11 decembrie 2022, la ora 01.40, patrula din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Ipoteşti, în timp ce efectua activități de îndrumare, supraveghere şi control al traficului rutier pe DN 2 din localitatea Cumpărătura, comuna Bosanci, județul Suceava, a observat cum un autoturism care circula pe DC 70A Bosanci a pătruns pe DN 2 în viteză și a traversat intersecția în viteză, având un mers sinuos.

S-a procedat la oprirea în trafic a autoturismului Volkswagen Passat folosind semnalele acustice și luminoase ale autospecialei de poliție. La volan a fost identificat Gabriel B., domiciliat în comuna Udești, județul Suceava.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la conducerea acestuia la sediul Biroului Rutier Suceava unde a fost testat cu aparatul etilometru, rezultând o valoare de 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat.

După testarea cu aparatul etilometru, s-a procedat la conducerea acestuia la Spitalul Judeţean Suceava unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe”.
Mai nouă Mai veche