Tânăr beat la volanul unei mașini fără ITP și RCA, la Marginea

Vineri, 9 decembrie 2022, la 00:10, patrula de siguranță publică din cadrul Secției de Poliție Rurală Marginea a efectuat semnal regulamentar de oprire autoturismului Volkswagen Passat care se deplasa pe DN 17A, pe raza comunei Marginea din județul Suceava.

La volan a fost identificat Gheorghe B., de 30 de ani, din Marginea.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică acesta a fost testat cu aparatul etilometru rezultând o valoare de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tânărul a fost transportat la sediul Poliție Municipiului Rădăuți, unde a fost supus unei testări și cu aparatul Drugtest, iar rezultatul a fost negativ.

În continuare, tânărul a fost transportat la Spitalul Municipal Rădăuți, unde cu consimțământul său i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, în momentul identificării în trafic șoferul nu a avut asupra sa certificatul de înmatriculare, fapt pentru care a fost sancționat contravențional, și fiind efectuate verificării în bazele de date s-a stabilit că autoturismul în cauză are inspecția tehnică periodică expirată din data de 20 octombrie 2022 și nu deține o poliță de răspundere civilă obligatorie valabilă, fapt pentru care conducătorul auto a fost sancționat contravențional, iar ca măsura complementară s-a procedat la reținerea în lipsă a certificatului de înmatriculare și reținerea plăcuțelor cu numerele de înmatriculare

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.
Mai nouă Mai veche