Transporturi de lemn fără documente depistate la Sfântu Ilie și Marginea

La data de 8 decembrie 2022, la ora 15.30, având în vedere activitățile informativ-operative desfășurate de către lucrători din cadrul Secției de Poliție Rurală Șcheia, au oprit pentru control pe strada Dealu Vechi din localitatea Sf. Ilie, comuna Șcheia, autoutilitara Mercedes-Benz Sprinter încărcată cu material lemnos de foc.
La volan a fost identificat Ionuț Ș., de 31 de ani, din satul Bogata, comuna Baia.
Acesta a prezentat avizul de însoțire pentru cantitatea de 1,82 mc lemn de foc, specia jugastru, cireș și carpen, existând neconcordanță între volumul constatat la momentul verificării și cel înscris în avizul de însoțire, respectiv o diferență de 0,995 metri cubi (specia tei - 0,235 metri cubi, specia carpen - 0,760 metri cubi)
Conducătorul autoutilitarei, a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar diferența de 0,995 metri cubi material lemnos de esență tei și carpen, a fost ridicată în vederea confiscării și predată în custodie pădurarului din cadrul Ocolului Silvic Pătrăuți.


La 8 decembrie 2022,  ora 20.20, patrula de siguranță publică din cadrul Secției de Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control, pe DN 17A, la Marginea, autoutilitara Mercedes Benz Sprinter încărcată cu materiale lemnoase.
La volan a fost identificat Adrian H., de 31 de ani, din Voitinel, care a prezentat pentru control documentele personale și cele ale autoutilitarei.
Cu ocazia controlului asupra autoutilitarei, s-a constatat că transporta materiale lemnoase, ia șoferul a  precizat că nu deține aviz de însoțire.
Având în vedere cele constatate, s-a efectuat verificări în aplicația SUMAL CONTROL, rezultând că pentru autoutilitara în cauză nu a fost emis aviz de însoțire al materialelor lemnoase la data de 8 decembrie 2022, fapt pentru care i s-a solicitat conducătorului auto să se deplaseze la punctul de descărcare Canton Silvic din cadrul Ocolului Silvic Marginea, unde personalul silvic a procedat la inventarierea încărcăturii de material lemnos.
Astfel, s-a constatat că în autoutilitara se afla cantitatea totală de 4,37 metri cubi, din care 3,96 metri cubi lemn de lucru molid și 0,41 metri cubi lemn de foc molid, în valoare totală de 2.362,66 lei.
Pentru acest motiv, șoferul a fost sancționat contravențional, iar cantitatea de 4,37 metri cubi lemn de lucru molid și lemn de foc molid în valoare de 2.362,66 lei, a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Marginea.
Mai nouă Mai veche