Tânăr călăreț grav rănit după ce a căzut de pe calul lovit de o mașină, la Ciocănești

Sâmbătă, 3 decembrie 2022, la ora 17.32, Ștefan C., de 36 de ani, din comuna Ciocănești, în timp ce conducea autoturismul Dacia pe DN 18, din direcția Ciocănești către Cîrlibaba, a întâlnit un grup de călăreți care nu purtau elemente reflectorizante, iar în momentul în care a trecut pe lângă aceștia a acroșat ușor un cal.

În urma impactului, călărețul, Marius U., de 20 de ani, localnic, a căzut la sol și a suferit leziuni. Victima a fost transportată la Spitalul municipal Vatra Dornei pentru acordarea de îngrijiri medicale, ocazie cu care i s-a stabilit diagnosticul inițial „plagă contuză buză inferiaoară, cădere accidentală de pe cal în urma coliziunii cu un autoturism”. 

Pacientul a fost apoi transferat la Spitalul Județean Suceava prezentând traumatism cranio-facial cu multiple fracturi de masiv facial și escoriații la nivelul membrelor superioare și a ramas internat pe Secția de chirurgie buco-maxilo-facială. 

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0,09 mg alcool pur în aerul expirat, iar călărețul nu a putut fi testat din cauza leziunilor. Celor doi li s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

A fost întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de ,,vătămarea corporală din culpă”.
Mai nouă Mai veche