Tânăr care a incendiat mașinile familiei, la Rădăuți, arestat preventiv pentru 30 de zile

Luni, 26 decembrie 2022, la ora 04.53, Poliția Municipiului Rădăuți a fost sesizată prin 112 cu privire la faptul că au luat foc două mașini la intersecția străzilor Bogdan Vodă și Zimbrului din municipiul Rădăuți.

Din primele verificări a rezultat faptul că Raul Becica a aruncat un obiect cu foc deschis în autoturismele Mercedes și Peugeot aparținând bunicei sale, dar care sunt de fapt utilizate de autor și mama acestuia. Între cei doi au existat unele neînțelegeri.

Cele două autoturisme au fost identificate la intersecția străzilor Zimbrului și Bogdan Vodă, având urme de distrugere specifice unui incendiu. S-a constatat că împrejurarea determinantă a izbucnirii incendiului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul, primul material care s-a aprins a fost benzina, iar sursa probabilă de aprindere a fost flacăra.

În urma cercetărilor specifice efectuate la fața locului, a fost identificat Raul Becica, de 25 de ani, la domiciliul său, obiectele de vestimentație purtate de către acesta având miros specific de benzină. Cu ocazia controlului corporal efectuat, asupra acestuia au fost găsite două brichete.

S-a constatat că la data de 26 decembrie, în intervalul orar 04:35 - 04:40, pe fondul unor certuri anterioare cu familia, tânărul s-a deplasat la stația peco MOL din municipiul Rădăuți, de unde a achiziționat o cantitate de benzină, după care s-a deplasat pe strada Zimbrului din localitate, unde, în jurul orelor 04:50, folosind benzina a incendiat în mod deliberat cele două vehicule aparținând familiei, rezultând distrugeri la ambele autovehicule în proporție de 90%, valoarea prejudiciului patrimonial astfel produs fiind estimată la suma de 6.500 euro.

Totodată, s-a stabilit că în ziua anterioară, la 25 decembrie, în timp ce se afla la domiciliu, tânărul a provocat scandal aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Față de tânăr a fost emis un Ordine de Protecție Provizoriu pentru o perioadă de cinci zile.

După audierea suspectului, față de acesta a fost dispusă măsura preventivă a reținerii pentru o perioadă de 24 de ore. 

A fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „distrugere” și „amenințare”.

Tânărul a fost prezentat Judecătoriei Rădăuți care a emis un madat de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Mai nouă Mai veche