Urmărire după un șofer beat care a încercat să fugă printr-un pârâu, la Rădăuți

La data de 26 decembrie 2022, în jurul în jurul orelor 15:15, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza municipiului Rădăuți, polițiștii au efectuat semnalul regulamentar de oprire autoturismului Audi care se deplasa pe strada Calea Bucovinei, către orașul Milișăuți, ocazie cu care conducătorul auto nu s-a conformat semnalului de oprire, fiind necesară urmărirea acestuia pe o distanță de aproximativ 2 km, până la ieșirea din municipiu, loc în care a fost autoturismul a fost blocat. În încercarea de a se sustrage, condcătorul auto a coborât, îndreptându-se în fugă spre albia râului Sucevița.

S-a procedat la prinderea și imobilizarea acestuia, fiind condus la sediul Poliției Municipiului Rădăuți, s-a constatat că este Constantin M., de 26 de ani, din comuna Grănicești, satul Gura Solcii, județul Suceava.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul Drager, rezultând o alcoolemie de 0,46 mg/L alcool în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți, unde, cu consimțământul său, i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform prevederilor OUG 195/2002 ca urmare a nerespectării semnalelor și indicațiilor polițiștilor rutieri, cât și ca urmare a nerespectării obligației de a avea asupra sa documentele personale și cele ale vehiculului în cauză. De asemenea, ca urmare a verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că, la momentul depistării, pentru vehiculul în cauză nu era emisă vreo poliță RCA, fapt pentru care a fost aplicată sancțiune contravențională, conform prevederilor LG 132/2017.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.
Mai nouă Mai veche