Tată și fiu cercetați penal după ce au fost prinși de radar cu 75 km/h în Pârteștii de Sus. Ce au descoperit polițiștii

La 11 decembrie 2022, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Suceava, în timp ce efectuau o acțiune pe linie de viteză pe DN 2E, pe raza satului Pârteștii de Sus, comuna Cacica, la ora 17.18, au filmat și înregistrat de pistolul radar Trucam autoturismul Hyundai Elantra rulând cu viteza de 75 km/h în localitate.

S-a procedat la oprirea autoturismului, împrejurare în care i-a fost solicitate conducătorului auto documentele personale și cele ale autoturismului. Acesta a înmânat în primă fază doar documentele autovehiculului, precizând că nu are permisul de conducere și cartea de identitate asupra sa. Ulterior, acesta a revenit asupra celor declarate ocazie cu care a precizat că permisul de conducere îl are suspendat înrtrucât are pe rol un dosar penal deoarece a fost depistat conducând sub influența băuturilor alcoolice.

I-a fost solicitat conducătorului auto să prezinte dovada înlocuitoare a permisului de conducere reținut, însă acesta a menționat că nu o are asupra sa, precum și nici cartea de identitate. A fost efectuat un control corporal asupra celui în cauză, sens în care a fost identificată cartea de identitate într-un portofel de culoare negru.

S-a stabilit că este vorba despre Constantin I., de 59 de ani, cu domiciliul în comuna Vama.

Bărbatul a fost condus la sediul Poliției Orașului Gura Humorului, ocazie cu care a fost verificat în baza de date, împrejurare în care s-a stabilit că figurează cu permisul reținut întrucât la data de 30 decembrie 2021 a fost depistat conducând un autoturism sub influența băuturtilor alcoolice.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu patru puncte amendă, respectiv 580 lei, iar ca măsură complementară aplicarea a 3 puncte de penalizare.

Cu ocazia constatării infracțiunii flagrante și din discuțiile purtate cu cei doi cu ocazia opririi și legitimării s-a stabilit că autoturismul Hyundai i-a fost încredințat bărbatului de către fiul său Ioan I. pentru a-l conduce pe drumurile publice.

A fost întocmit dosar penal privind infracţiunile de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană a cărei exercitare a dreptului de a conduce i-a fost suspendată” și „încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru unei persoane despre care știe că nu are acest drept”.
Mai nouă Mai veche