Un cetățean ucrainean a condus un Sprinter cu remorcă până în Vama Siret deși avea permisul suspendat încă din aprilie

Poliţiştii de frontieră suceveni cercetează un cetățean ucrainean care conducea un ansamblu rutier, deși dreptul de conducere pe drumurile publice din România îi era suspendat.

Duminică, 25 decembrie 2022, în jurul orei 10.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, județul Suceava s-a prezentat pentru a ieși din România un cetăţean ucrainean, în vârstă de 24 de ani. Tânărul conducea conducea un ansamblu rutier format din microbuz Mercedes Benz Sprinter și remorcă, având aplicate plăcuțe de înmatriculare ucrainene.

La controlul de frontieră, conducătorului auto i-a fost solicitat și permisul de conducere, ocazie cu care, în urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au constatat că, dreptul de a conduce al cetățeanului ucrainean a fost suspendat de către autoritățile române în luna aprilie a acestui an.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al cărei drept de conducere a fost suspendat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.
Mai nouă Mai veche