A fugit din Italia de condamnări pentru proxenetism și furt, dar a fost prins la Ostra și va face închisoare în România

Un bărbat din Ostra va executa o sentință de trei ani, patru luni și 20 de zile de închisoare pentru mai multe fapte de proxenetism, furt calificat, tentativă la furt calificat și tăinuire, săvârșite în Italia.

Gheorghe Marius Coșarcă a fost condamant de instanțele din Italia, dar a fugit în România unde a fost depistat de autorități în baza unui mandat european de arestare.

Astfel, bărbatul a fost condamnat de Tribunalul Torino la 19 noiembrie 2021, la 4 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de furt agravat, echivalentul în România a infracțiunii de furt calificat.

La 17 februarie 2014 a fost condamnat de Tribunalul Torino la doi ani închisoare pentru comiterea infracţiunilor de favorizare şi exploatare a prostituţiei agravată şi în concurs (echivalentul infracţiunii de proxenetism) și furt în locuinţă agravat în concurs (furt calificat).

La 30 martie 2016 a fost condamnat de Tribunalul din Vercelli la două luni şi 20 douăzeci de zile închisoare pentru comiterea infracţiunii de tentativă de furt agravat în concurs (tentativă la furt calificat).

La 14 ianuarie 2022 a fost condamnat de Tribunalul din Vercelli la pedeapsa de zece luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire în concurs (tăinuire).

Condamnările din Italia au fost recunoscute de Curtea de Apel Suceava care a dispus, luni, 30 ianuarie 2023, ca bărbatul să execute sentința totală de trei ani, patru luni și 20 de zile de închisoare într-un penitenciar din România.

În aceeași zi, bărbatul care se afla în arest la domiciliu a fost ridicat de polițiști și escortat la Penitenciarul Botoșani.
Mai nouă Mai veche