Bărbat din Sucevița găsit aproape mort de frig în casă. A fost internat în stare gravă la Terapie Intensivă

Duminică, 8 ianuarie 2023, la ora 17:40, Poliția municipiului Rădăuți a fost sesizată de către Spitalul municipal Rădăuți cu privire la faptul că un bărbat din comuna Sucevița a fost internat la Terapie Intensivă cu diagnosticul ,,hipotermie severă, comă gradul IV, brodicardie severă, stare extrem de gravă”.

În urma verificărilor s-a constatat că bărbatul locuiește singur la imobilul din comuna Sucevița, iar ocazional rudele acestuia se deplasau la domiciliul său pentru a-i verifica starea de sănătate, întrucât suferea de celulită membru inferior, hipertensiune esențială, cardiopatie aterosclerotică a unor vase nespecificate, hernie ventrală cu obstrucție fără gangrenă, insuficiență cardiacă congesivă, schizofrenie paranoidă, vene varicoase ale extremităților inferioare cu ulceratie, conform actelor medicale puse la dispoziție de către membrii familie. De asemenea, acesta este încadrat cu handicap grav, însă nu avea însoțitor.

Duminică, în jurul orelor 17:00, sora bărbatului s-a deplasat împreună cu soțul său la imobilul din comuna Sucevița, cu scopul de a-i duce alimente fratelui său și de a-i verifica starea de sănătate. 

Ajunși la locuință au observat faptul că bărbatul se afla în stare semiconștientă, motiv pentru care a solicitat prezența unui echipaj medical la fața locului. Ulterior, bărbatul a fost transportat la Spitalul unicipal Rădăuți, unde a fost diagnosticat preliminar cu ,,hipotermie severă, comă gradul IV, brodicardie severă, stare extrem de gravăˮ.

Cercetările sunt continuate pentru clarificarea tuturor circumstanțelor privind cauza.
Mai nouă Mai veche