Depistat la volan sub influența alcoolului și cu permisul anulat, la Moldovița

Duminică, 8 ianuarie 2023, la ora 11:05, pe raza comunei Moldovița, județul Suceava, lucrătorii de poliție au observat autoturismul Audi A4 circulând pe DJ 176, pe sensul de mers Argel - Vama. Datorită faptului că existau informații cu privire la faptul că șoferul autoturismului ar circula fără drept de conducere, s-a procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire, ocazie cu care conducătorul auto s-a conformat.

La volan a fost identificat Valentin C., de 33 de ani, din Moldovița. Acesta a precizat că are asupra sa doar polița RCA, celelalte documente respectiv cartea de identitate, permisul de conducere și certificatul de înmatriculare fiind lăsate la domiciliu.

Polițiștii au verificat bazelele de date ale Poliției Române, ocazie cu care s-a constatat că în baza Sentinței penale din iulie 2019 pronunțată de Judecătoria Câmpulung-Moldovenesc, rămasă definitivă, dreptul de conducere al bărbatului este „Anulat”.

De asemenea șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,24mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a refuzat apoi să meargă la Spitalul Municipal Câmpulung-Moldovenesc în vederea recoltării de probe biologice.

Astfel, în urma celor constatate tânărului i s-a adus la cunoștiință că în cauză se va întocmi un proces verbal de constatare a contravenției pentru conducerea autovehiculelor având o concentrație de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat și pentru lipsă documente pe de o parte și un dosar penal pentru conducerea unui autovehicul cu permisul de conducere anulat pe de altă parte. I s-a adus la cunoștință conducătorului auto despre infracțiunea săvârșită și despre obligațiile pe care le avea și pe care le are în prezent, luând la cunoștiință pe baza de semnătură.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.
Mai nouă Mai veche