Beat și fără permis a provocat un accident la Arbore și a fugit înainte de sosirea poliției. O persoană a fost rănită

Duminică, 8 ianuarie 2023, la ora 18:24, autoritățile au fost sesizate cu privire la producerea unui eveniment rutier soldat cu victime omenești în interiorul localității Arbore.

În urma cercetărilor s-a constatat că Ștefan S. a condus autoturismul Audi pe DJ 178, în interiorul localității Arbore, având direcția de deplasare către satul Clit. La un moment dat, bărbatul a inițiat efectuarea manevrei de mers cu spatele, pătrunzând pe un drum comunlal neclasificat, fără a se asigura corespunzător, fiind acroșat de autoturismul Audi care circula pe DJ 178, condus de Dumitru M.

Imediat după producerea evenimentului rutier, șoferul vinovat a părăsit locul accidentului, revenind ulterior, după sosirea lucrătorilor de poliție.

Ca urmare a impactului a rezultat avarierea celor două vehicule implicate, cât și vătămarea corporală a conducătorului auto care circula regulamentar, acesta fiind preluat de un echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanță și transportat la Spitalul Municipal Rădăuți, loc în care i s-au acordat îngrijiri medicale, fiindu-i stabilit diagnosticul „contuzie genunchi stâng”.

Cei doi bărbați au fost testați cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ în cazul conducătorului auto care circula regulametar, iar în cazul lui Ștefan S. dispozitivul a indicat o valoare de 0,64 mg/L alcool în aerul expirat, după care li s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Procedându-se la interogarea bazelor de date ale Poliției Române, s-a constatat faptul că Ștefan S. nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Ca urmare a verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că autoturismul Audi aparține fratele conducătorului auto, iar în momentul producerii evenimentului rutier acesta se afla în autoturism în calitate de pasager pe bancheta din partea dreapta față, încredințându-i fratelui său autoturismul pentru a-l conduce pe drumurile publice, deși avea cunoștințe privind faptul că acesta din urmă se afla sub influența consumului anterior de băuturi alcoolice și nu era posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

A fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia”, „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și față de fratele conducătorului auto pentru încredințarea unui vehicul unei persoane care nu deține permis de conducere.
Mai nouă Mai veche