VIDEO Accident cu doi răniți, la Marginea, provocat de un șofer neatent care nu a acordat prioritate la plecarea de pe loc

Duminică, 8 ianuarie 2023, în jurul orelor 22:28, Nicușor J. a condus autoturismul BMW pe DN 17A, din direcția centrului comunei Marginea către municipiul Rădăuți, iar când a ajuns în dreptul benzinăriei Rompetrol a fost surprins de apariția pe partea carosabilă, pe sensul său de mers, a autoturismului Ford, care s-a pus în mișcare de pe acostamentul din partea dreaptă. Conducătorul auto nu a putut evita impactul, astfel că a acroșat autoturismul Ford în partea stânga spate.

În urma evenimentului, autoturismul BMW a rămas imobilizat pe mijlocul părții carosabile, iar autoturismul Ford a ajuns pe acostamentul din partea stângă, unde a acroșat gardul metalic al unei societăți comerciale.

Conducătorul auto al autoturismului Ford, Corneliu H., precum și pasagera, au suferit leziuni fizice, astfel că au fost transportați cu ambulanța la Spitalul Rădăuți. Bărbatul a fost diagnosticat cu „traumatism cranio-cerebral ușor”, iar pasagera cu „ccontuzie gambă picior stâng”.

Cei doi conducători auto au fost testatți cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptulcă vinovăția producerii evenimentului rutier aparține conducătorului autoturismului Ford, care s-a pus în mișcare de pe loc fără a acorda prioritate de trecere autoturismului BMW.

A fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Mai nouă Mai veche