Buletin de presă, 10 ianuarie 2022 - IPJ Suceava

Sancțiuni contravenționale în valoare de 297.012 de lei aplicate de polițiști

În perioada 06-08.01.2023, cadrele Serviciului Rutier şi cele ale formaţiunilor de profil din teritoriu, au organizat şi executat pe raza de competenţă acţiuni specifice pe linia depistării şi sancţionării conducătorilor auto care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice sau substanţe psihoactive, ocazie cu care au fost testați cu aparatul etlotest 445 de conducători auto.
În cadrul acțiunii polițiștii au reținut în vederea suspendării 24 de permise de conducere și aplicate 107 sancțiuni contravenționale în valoare de 53.692 de lei.
De asemenea polițiștii au retras 10 certificate de înmatriculare și au constatat 16 infracțiuni la regimul rutier.


În perioada 06.01.2023-08.01.2023, Serviciul Rutier împreună cu formaţiunile rutiere din teritoriu au organizat şi executat acțiuni pentru prevenirea accidentelor produse pe fondul vitezei excesive, ocazie cu care au fost aplicate 493 de sancțiuni contravenționale în valoare de 243.320 de lei.
În cadrul acțiunii polițiștii au reținut în vederea suspendării 63 de permise de conducere, au retras 5 certificate de înmatriculare și au constatat 1 infracțiune la regimul rutier.


Material lemnos confiscat de polițiști

La 09.01.2023, orele 14,56, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe raza localității, autoutilitara condusă de un bărbat din municipiul Rădăuți, care transporta material lemnos.
Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta documentele de proveniență pentru materialul lemnos transportat, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit faptul că bărbatul din municipiul Rădăuți transporta cantitatea de 3,40 mc bușteni gater de esență rășinoase.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 1.985 lei a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 09.01.2023, în jurul orei 07:53, în timp ce conducea motociclul pe raza localității Todirești, în dreptul unui imobil, un bărbat de 25 de ani din comuna Arbore a pătruns pe sensul opus de mers intrând în coliziune cu autoturismul condus de un bărbat.
Din evenimentul rutier a rezultat rănirea unui bărbat, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La data de 09.01.2023, ora 12:00, în timp ce se deplasa în calitate de biciclist pe strada Volovățului din municipiul Rădăuți, un localnic de 43 de ani a căzut pe partea carosabilă.
Bărbatul de 43 de ani a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,33 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La data de 09.01.2023, în jurul orei 14:10, în timp ce conducea autoturismul pe DJ209G din direcția localitatea Straja – orașul Vicovu de Sus, într-o curbă, pe un sector de drum prevăzut cu linie continuă, o femeie de 51 de ani din municipiul Rădăuți a efectuat o manevră de depășire a mopedului condus de un bărbat de 58 de ani din orașul Vicovu de Sus, moment în care a intrat în coliziune cu acesta.
Din evenimentul rutier a rezultat rănirea bărbatului de 58 de ani, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătoarea auto a fost testată de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Din cauza stării de sănătate, bărbatul de 58 de ani nu a putut fi testat de polițiști cu aparatul etilotest, dar la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a stabilit faptul că mopedul condus de bărbatul de 58 de ani nu era înregistrat și nu avea RCA valabil.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 09.01.2023, ora 17.05, o patrulă din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control pe DJ 155A, pe raza comunei Râșca, autoutilitara condusă de un localnic.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” și ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 09.01.2023, orele 22:38, o patrulă din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Mălini a oprit pentru control pe razalocalității, autoturismul condus de un bărbat din comuna Bogdănești.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 10.01.2023, ora 03:18, o patrulă din cadrul Secției 12 Poliție Rurală Preutești a oprit pentru control pe raza localității Dolheștii Mari, autoturismul condus de un bărbat din orașul Dolhasca.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche