Buletin de presă, 18 ianuarie 2022 - IPJ Suceava

Sancțiuni contravenționale în valoare de 11.455 de lei aplicate de polițiști

În data de 16.01.2023 Biroul Rutier din cadrul Poliției Municipiului Suceava a organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia combaterii neacordării priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea drumului public prin loc corespunzător şi pe linia disciplinării pietonilor, ocazie cu care au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale în valoare de 11.455 de lei.
În cadrul acțiunii polițiștii au reținut în vederea suspendării 7 permise de conducere și au retras 1 certificat de înmatriculare.


Evenimente rutiere cercetate de către polițiști

La 17.01.2023, la ora 11:40, în timp ce conducea autoutilitara pe D.J. 174 în localitatea Dorna Arini, un bărbat de 55 de ani s-a răsturnat pe partea carosabilă.
Din evenimentul rutier a rezultat rănirea conducătorului auto, care s-a prezentat la o unitate spitalicească pentru îngrijiri medicale.
Bărbatul de 55 de ani a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La data de 17.01.2023, în jurul orei 07:45, în timp ce conducea autoturismul pe D.J. 208 U, în localitatea Mitocu Dragomirnei, un bărbat de 67 de ani din comuna Șcheia a surprins și accidentat un bărbat de 68 de ani care se deplasa în calitate de pieton.
După producerea evenimentului rutier, conducătorul auto a părăsit locul accidentului fără încuviințarea organelor de poliție, acesta fiind identificat ulterior.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de “vătămare corporală din culpă” și „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia”,ce va fi soluționat procedural.


La data de 17.01.2023, în jurul orelor 18.25, în timp ce conducea autoturismul pe strada Calea Burdujeni din municipiul Suceava, o femeie a surprins și accidentat o localnică de 35 de ani angajată în traversarea străzii pe trecerea pentru pietoni, marcată și semnalizată corespunzător.
După producerea evenimentului rutier, conducătoarea auto a părăsit locul accidentului fără încuviințarea organelor de poliție, aceasta fiind identificată ulterior.
Din impact a rezultat rănirea femeii de 35 de ani, care a fost transportată cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Ambele participante la trafic au fost testate de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital conducătoarei auto i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de “vătămare corporală din culpă” și „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia”,ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 17.01.2023, în jurul orei 20.00, o patrulă din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc, a oprit pentru control pe strada Calea Bucovinei din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 19 ani din comuna Vama.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul din comuna Vama are permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de “conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 18.01.2023, orele 02:00, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier a oprit pentru control pe strada Slătioarei din municipiul Suceava, autoturismul condus de un bărbat de 25 de ani din comuna Șcheia.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 25 de ani are permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” , ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche