Buletin de presă, 21 ianuarie 2023 - IPJ Suceava

Peste 30 m.c. material lemnos confiscați de polițiști după un control la o societate comercială de profil silvic

În perioada de 18 – 20.01.2023, în baza datelor și a informațiilor obținute de polițiștii din cadrul Biroului Protecție Fond Forestier și Piscicol – IPJ Suceava, în cooperare cu specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, s-au desfășurat activități specifice, efectuându-se un control de specialitate la o societate comerciala cu profil silvic din localitatea Vadu Moldovei, jud. Suceava.
În urma activităților desfășurate au fost constatate 3 contravenții la Legea 171/2010 în valoare de 10.000 lei.
Totodată, în urma neregulilor constatate privind circuitul și deținerea materialului lemnos polițiștii au dispus confiscarea totală a 31,00 mc în valoare de cca. 16.500 lei, respectiv 14.28 mc lemn foc rășinoase și 16,72 mc cherestea rășinoase fără documente de proveniență.


Mandate puse în executare de polițiști

La 20.01.2023, ora 17:00 a fost depus în Penitenciarul Botoșani un bărbat de 42 ani, față de care Judecătoria Suceava a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii, fiind condamnat la pedeapsa de 1 an, 11 luni și 20 zile închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.
Persoana condamnată a fost identificată, preluată și depusă în penitenciar de catre polițiștii Serviciului Investigații Criminale – IPJ Suceava.


La 20.01.2023, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.7 Mălini, au primit spre executare Mandatul de Executare a Pedepsei Închisorii, emis de către Judecătoria Gura-Humorului, privind pe un bărbat în vârstă de 41 ani, din com. Cornu Luncii, sat Dumbrava,, jud. Suceava, prin care a fost condamnat la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de ”lovirea sau alte violențe”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 193 alin.2 din Codul penal, cu aplicarea art. 396 alin. 10 Cod de procedură penală.
Poliție l-au identificat la domiciliu pe bărbatul de 41 ani, acesta fiind condus la sediul Poliției Municipiului Fălticeni, de unde a fost preluat, transportat și încarcerat la Penitenciarul de Maximă Siguranță Botoșani.


Dosare penale la regimul rutier - șoferi identificați băuți la volan

La 20.01.2023, orele 08:11, echipajul de poliție din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava – Biroul Rutier, în timp ce desfăşura activităţi specifice cu pe str. Petru Rareş din mun. Suceava a identificat un autoturism condus de către un bărbat de 31 ani, din oraș Salcea, jud. Suceava.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,78 mg./l. alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou”, unde i s-au prelevat două mostre biologice de sânge la interval de o oră în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, faptă prev. de art. 336 alin. 1 din Codul Penal ce urmează a fi soluţionat procedural de către poliţiștii din cadrul Biroului Rutier Suceava.


La 20.01.2023, ora 20:00, Poliția Municipiului Fălticeni a fost sesizată cu privire la faptul că pe str. Pleșești Gane din mun. Fălticeni, jud. Suceava, un conducător auto, care se afla sub influența băuturilor alcoolice a tamponat un autoturism care era parcat.
S-a stabilit că la data de 20.01.2023, în jurul orei 20:00, un bărbat de 58 ani în timp ce conducea autoturismul pe str. Pleșești Gane din mun. Fălticeni, jud. Suceava, pe relația Petia- Fălticeni, a intrat în coliziune frontală cu un autoturism care era parcat.
Șoferul a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat, recoltându-i-se probe de sânge.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, faptă prevăzută de art. 336, alin 1 din Codul Penal.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 20.01.2023, în jurul orei 16:55, un bărbat de 33 ani, din oraș Liteni, jud. Suceava a condus autoturismul pe D.J. 290, în interiorul loc. Verești și a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat de 65 ani, din mun. Suceava, care circula din sensul opus. De asemenea, ulterior a mai fost acroșat și un autoturism condus de un tânăr de 21 ani, din com. Verești, jud. Suceava.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului auto de 33 ani și a unei pasagere de 49 ani, din com. Dumbrăveni, jud. Suceava.
Șoferul de 33 ani a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind 0,26 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acestuia i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.
Ceilalți doi șoferi auto a fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind 0,00. Acestora li s-au prelevat câte o mostră biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.


La data de 20.01.2023, orele 18:25, o femeie de 32 de ani din satul Verești, com. Verești, jud. Suceava, a condus autoturismul pe DN 29, în loc. Plopeni, orașul Salcea și a surprins-o şi accidentat-o pe o femeie de 48 de ani din loc. Plopeni, orașul Salcea, jud. Suceava, care se angajase regulamentar în traversarea stăzii pe trecerea de pietoni de pe trotuarul din partea stângă spre cel de pe partea dreaptă având în vedere sensul de mers al autovehiculului.
În urma accidentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a pietonului.
Conducătoarea auto implicată a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00. Ulterior acesteia i s-a recoltat o mostră biologică de sânge necesară pentru stabilirea alcoolemiei. De asemenea, a fost testată cu aparatul etilotest şi femeia de 48 ani, rezultatul fiind negativ.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “vătămare corporală din culpă”, faptă prev. şi ped. de art. 196 alin. 2 şi 3 din Codul penal.
Mai nouă Mai veche