Buletin de presă, 23 ianuarie 2023 - IPJ Suceava

Urmăriri și blocări în trafic pentru prinderea unor șoferi băuți

La data de 22.01.2023, ora 18.50, polițiștii din cadrul SPR 1 Vadu Moldovei, în timp ce se aflau în exercitarea serviciului de patrulare pe DJ 155A, pe raza com. Râșca, jud. Suceava, au depistat în trafic o autoutilitară.
S-a procedat la efectuarea semnalelor regulamentare acustice și luminoase de oprire, moment în care conducătorul autoutilitarei a oprit vehiculul, a deschis portiera din partea dreaptă și a încercat să fugă de la fața locului.
Polițiștii au plecat în urmărirea acestuia, l-au ajuns și l-au imobilizat, constatând faptul că acesta este un bărbat de 27 ani, domiciliat în com. Râșca, sat Slătioara.
Conducătorul auto a declarat faptul că nu posedă permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule și fiind efectuate verificări în baza de date s-a stabilit faptul că acest lucru se confirmă.
Întrucât acesta emana halenă alcoolică, la ora 19:16 s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la Spitalul Mun. Fălticeni, în vederea prelevării de probe biologice.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” faptă prev. și ped. de art. 335 alin. 1, din C.P. și ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului” faptă prev. și ped. de art. 336 alin. 1 din C.P., cu aplicarea art. 38 al.1 din C.P., ce va fi soluționat procedural de lucrătorii din cadrul PP Râșca.


La data de 23.01.2023 ora 00.55, patrula de poliție din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni, aflându-se în cadrul unei acțiuni pe linie de alcool a efectuat semnal regulamentar de oprire, fiind folosite semnalele acustice și luminoase din dotarea autospecialei de serviciu, autoturismului care circula din sens opus pe DC sat Buda comuna Rîșca jud Suceava. Conducătorul auto, la vederea echipajului de poliție a mărit viteza de deplasare, refuzând să oprească la semnalele agenților de poliție. S-a continuat urmărirea, iar după aproximativ 4 km autoturismul a fost blocat, iar din cercetări s-a stabilit că la volan se afla un bărbat din sat/com Bogdănești jud Suceava.
Întrucât acesta emena halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0.80 MG/L alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la Spitalul Municipal Fălticeni pentru a i se preleva mostre biologice de sânge.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” faptă prev. şi ped. de art. 336 alin.1 din Codul Penal ce v-a fi soluționat procedural prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni de către lucrătorii Compartimentului Rutier Fălticeni.


Ordin provizoriu de protecție emis de polițiști

La data de 22.01.2022, ora 16.49, echipajul de poliție din cadrul Poliției C-lung. Moldovenesc a fost sesizat prin SNUAU 112 cu privire la faptul că o femeie a fost agresată de către concubinul său.
Atât agresorul cât și victima au fost identificați pe strada Alexandru cel Bun, în fața imobilului, bărbatul fiind însoțit la sediul Poliției, iar femeia fiind preluată de către un echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanță Suceava.
Din primele verificări s-a stabilit că cei doi sunt într-o relație de concubinaj și că pe fondul consumului de băuturi alcoolice și a unui conflict spontan, bărbatul a agresat-o fizic pe concubina sa.
Având în vedere aspectele de mai sus, un lucrător de poliție din cadrul Poliției mun. Câmpulung Moldovenesc – Biroul de Ordine Publică, Compartimentul Proximitate s-a deplasat la Spitalul mun. Câmpulung Moldovenesc în vederea aplicării formularului de evaluare a riscului, iar în urma efectuării acestei activități au fost întrunite condițiile emiterii ordinului de protecție provizoriu împotriva concubinului femeii.
A fost emis ordinul de protecție din data de 22.01.2023, împotriva bărbatului, acesta având interdicția de a se apropia la o distanță mai mică de 100 de metri de persoana vătămată și de reședința acesteia.
Totodată, polițiștii din cadrul Poliției mun. Câmpulung Moldovenesc – Biroul de Ordine Publică, Compartimentul Proximitate s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de „Violență în familie”, faptă prev și ped. de art. 199, alin. (1) rap. la art. 193, alin. (1) din Codul Penal, fiind întocmit dosar penal.
De asemenea, bărbatul agresor a fost sancționat și contravențional pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991.


Dosar penale la regimul rutier

La data de 22.01.2023, ora 15:38, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza com. Marginea, polițiștii din cadrul Poliției Mun. Rădăuți – Compartimentul Rutier au procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire unui autoturism ce se deplasa pe DN 17 A, având direcția de deplasare către com. Sucevița și care a fost înregistrat cu aparatul radar rulând cu viteza de 78 km/h în interiorul localității, pe sector de drum cu limitare de viteză la 50 km/h.
S-a procedat la identificarea și legitimarea conducătorului auto, stabilind faptul că este un bărbat cu domiciliul în com. Marginea, jud. Suceava, ce se afla singur în autoturism. Ca urmare a verificărilor efectuate asupra documentelor vehiculului în cauză, cât și ca urmare a interogării bazelor de date ale Poliție Române, s-a constatat faptul că vehiculul nu era înmatriculat, autorizația de circulație provizorie fiind expirată.
În cauză urmează a se efectua cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînamtriculat”, faptă prev. și ped. de art. 334 alin. (1) din Codul Penal, ce va fi soluționat procedural de lucrătorii din cadrul Poliției Mun. Rădăuți – Compartimentul Rutier.


La data de 22.01.2023, ora 18:45, polițiștii cadrul Poliției Municipiului Suceava - Biroul Rutier, în timp ce se aflau în serviciul de îndrumare, supraveghere și control al traficului rutier, cu autospeciala de poliție, pe raza mun. Suceava – str. Cuza Vodă, au oprit pentru control, autoturismul condus de către un tânăr de 22 ani din orașul Salcea.
Șoferul a fost testat cu aparatul etilometru rezultând o concentrație de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Județean de Urgență “Sf. Ioan cel Nou“ Suceava, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Cercetările sunt continuate de lucrători din cadrul Biroului Rutier Suceava, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice, sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 336 alin. (1) din Codul Penal.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 22.01.2023, în jurul orelor 13:00, un bărbat de 74 ani din sat/com Dumbrăveni, jud. Suceava, se deplasa cu bicicleta pe DN29 în loc. Salcea, moment în care a intrat în coliziune cu autoutilitară, care circula în fața sa.
În urma accidentului rutier, a rezultat vătămarea corporală ușoară a biciclistului, care a fost transportat la Spitalul Jud. Suceava.
Șoferul autoutilitarei a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool în aerul expirat, după i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei la Spitalul Judeţean Suceava.
Biciclistul a fost testat și el cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool în aerul expirat.
Cercetările sunt continuate de lucrători din cadrul Biroului Rutier Suceava sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „ vătămare corporală din culpă”, faptă prev. şi ped. de art. 196 alin. 2 şi 3 din Codul Penal.
Ulterior, în aceeași zi, în jurul orei 19:25, bărbatul de 74 ani a fost implicat într-un nou eveniment rutier. Astfel, un bărbat din sat/com Capu Câmpului, jud. Suceava, în timp ce conducea autoturismul pe str. Calea Unirii din mun. Suceava, dinspre str. Traian Vuia înspre str. Ana Ipătescu, l-a surprisn și accidentat pe bărbatul de 74 ani, care traversa strada prin loc nepermis.
În urma accidentului rutier, a rezultat vătămarea corporală a bărbatului de 74 ani, care a fost transportat la Spitalul Jud. Suceava.
Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool în aerul expirat, după care i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei la Spitalul Judeţean Suceava.
Bărbatul de 74 ani nu a fost fi testat cu aparatul etilotest, recoltându-i-se mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei la Spitalul Judeţean Suceava.
Cercetările sunt continuate de lucrători din cadrul Biroului Rutier Suceava sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „ vătămare corporală din culpă”, faptă prev. şi ped. de art. 196 alin. 2 şi 3 din Codul Penal.


La data de 22.01.2023, ora 13:35, un bărbat, în timp ce conducea mopedul neînmatriculat/ neînregistrat, pe D.J.208F, din direcția Uidești către Nigotești, a intrat în coliziune cu un autoturism care se deplasa din direcția Manolea către Forăști.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului de moped.
Conducătorul mopedului, a fost testat cu aparatul etilometru rezultatul fiind de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat probe biologice de sânge la Spitalul mun. Fălticeni, în vederea stabilirii alcoolemiei.
Conducătorul auto a fost și el testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ și i s-au recoltat probe biologice de sânge la Spitalul mun. Fălticeni, în vederea stabilirii alcoolemiei.
Fiind verificat în baza de date a poliției s-a constat faptul că bărbatul care a condus mopedul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar mopedul nu figurează ca fiind înmatriculat.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ”vătămare corporală din culpă”,„conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, ”conducerea unui vehicul neînmatriculat/neînregistrat”,, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului,, fapte prev. și ped de art. 196 alin. 1, art. 335 alin.1, art. 334 alin.1, art.336, al.1, toate din C.P..


La data de 23.01.2023, ora 03.20, un tânăr de 19 de ani, din oraș Vicovu de Sus, jud. Suceava, a condus autoturismul pe DC Putna, a pierdut controlul volanului și s-a răsturnat în șanțul din partea dreaptă a sensului său de deplasare.
În urma impactului a rezultat avarierea autovehiculului și vătămarea corporală ușoară a trei pasageri din autoturism.
Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracșiunilor de vătămare corporal din culpă și conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice, fapte prev. și ped. de art art. 196 alin 1 și 4 din Codul Penal și art. 336 alin 1 din Codul Penal, cu aplicarea art. 38 alin. 2.
Mai nouă Mai veche