Femeie lovită pe trecerea de pietoni de o mașină condusă de o tânără neatentă, la Plopeni

Vineri, 20 ianuare 2023, la ora 18:25, Maria N., de 32 de ani, din Verești, a condus autoturismul Skoda Fabia pe DN 29, în localitatea Plopeni, orașul Salcea, județul Suceava, având direcţia de deplasare dinspre Botoșani spre Suceava, iar când a ajuns la trecerea pentru pietoni din zona intersecției cu strada Palagheni a surprins-o şi accidentat-o pe Ana M., de 48 de ani, din Plopeni, care se angajase regulamentar în traversarea stăzii pe trecerea de pietoni de pe trotuarul din partea stângă spre cel de pe partea dreaptă având în vedere sensul de mers al autovehiculului.

În urma accidentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a pietonului, care a fost transportat la Spitalul Judeţean Suceava cu o ambulanţă, unde după consultaţia medicală i s-a stabilit diagnosticul „traumatism cranio-cerebral, contuzie coloană cervicală”.

Conducătoarea auto implicată a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00. Ulterior acestuia i s-a recoltat o mostră biologică de sânge necesară pentru stabilirea alcoolemiei. De asemenea, a fost testată cu aparatul etilotest şi victima, rezultatul fiind negativ.

A fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.
Mai nouă Mai veche