Mobilizare de forțe pentru găsirea unui bătrân din Hârtop dispărut de la domiciliu. A fost găsit la Huși, noaptea, pe malul Șomuzului Mare

La data de 20 ianuarie 2023, în jurul orei 19.30, Secția de Poliție Rurală Preutești a fost sesizată de Maria A. cu privire la faptul că tatăl său Jenică I., în vârstă de 89 de ani, a dispărut în condiții alarmante.

Bătrânul locuiește în comuna Hârtop, județul Suceava, fiind diagnosticat cu mai multe afecțiuni medicale. Din relatările familiei, acesta obișnuiește să plece de la domicliu însă revine la un interval scurt de timp. În ziua respectivă, în jurul orei 15.00, acesta a plecat de la domiciliu, fără să anunțe destinația, iar în jurul orei 17.30 a fost văzut de o altă persoană din sat în timp ce se îndrepta pe jos spre localitatea Huși, comuna Preutești, județul Suceava.

A fost constituită o echipă operativă cu două patrule din cadrul Secției de Poliție Rurală Preutești, doi jandarmi din cadrul subunității Fălticeni și doi pompieri din cadrul ISU Fălticeni. Totodată, s-a cerut sprijinul primarilor din comunele Preutești și Hârtop care au mobilizat un număr de aproximativ 40 de persoane care au ajutat la intensificarea activităților de patrulare atât pe raza comunei Preutești cât și pe raza comunei Hârtop.

În urma căutărilor, bătrânul a fost găsit dezorientat, în jurul orelor 21:10, pe malul râului Șomuzul Mare, pe raza satului Huși, comuna Preutești, județul Suceava.

Totodată a fost solicitat un echipaj de ambulanță din cadrul SAJ Fălticeni, care a evaluat starea de sănătate a bătrânului, stabilind că acesta se află în afara oricărui pericol. Bătrânul a fost preluat de membrii familiei sale și a fost condus la domiciliul său din Hârtop.

Foto: Imagine cu caracter ilustrativ
Mai nouă Mai veche