Pieton lovit mortal de o mașină, la Cornu Luncii. Mergea pe carosabil, îmbrăcat cu haine închise la culoare, fără sursă de lumină sau elemente reflectorizante

Miercuri, 4 ianuarie 2023, la ora 18:05, Neculai C., de 58 de ani, din comuna Fântâna Mare, județul Suceava, în timp ce conducea autoturismul Volkswagen Golf pe DN 2E, în afara localității Cornu Luncii, din direcția Gura Humorului către Spătărești, a surprins și accidentat mortal cu partea dreapta față a autoturismului pe Gheorghe G., de 48 de ani, din localitatea Bogdana, județul Vaslui, care se deplasa în calitate de pieton fără să aibă aplicate pe îmbrăcăminte elemente fluorescent-reflectorizante.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar la Spitalul Municipal Falticeni i s-au recoltat probe de sange.

Din primele verificări, vinovat de producerea accidentului se face pietonul care se deplasa pe partea carosabilă, având îmbrăcăminte de culoare închisă fără avea asupra sa vreo sursa de lumină și nici elemente reflectorizante.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „ucidere din culpă”.
Mai nouă Mai veche