Scuter confiscat de polițiști, la Marginea, pentru că avea ștearsă seria de șasiu. Proprietarul este anchetat penal pentru că a condus fără permis

La 4 ianuarie 2023, la ora 09.08, lucrătorii de poliție din cadrul Secției de  Poliție Rurală Marginea, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu și desfășurând activități pe linie rutieră, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui motoscuter Piaggio, care nu avea montate numere de înregistrare/înmatriculare și care se deplasa pe DN 17A, în apropierea pieței agroalimentare din comuna Marginea.

Conducător auto a fost identificat Vasile P., din comuna Horodnic de Sus, județul Suceava. Acesta le-a declarat verbal lucrătorilor de poliție că nu deține permis de conducere, iar motoscuterul nu l-a înmatriculat întrucât l-a achiziționat recent.

Cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie auto.

Totodată, motoscuterul marca Piaggio a fost indisponibilizat în vederea efectuării unei expertize de specialitate, întrucât pe șasiul acestuia nu a fost identificată seria de șasiu care să ajute la identificarea specificațiilor tehnice.

Fiind întrebat cu privire la aceste aspecte, conducătorul auto a precizat că avea la cunoștință despre faptul că nu are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice din România și că motoscuterul condus nu poate fi pus în circulație în aceste condiții.

În continuare, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest marca Dragger, rezultatul fiind de 0.27 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru faptul ca a condus motoscuterul sub influența alcoolului, cât și pentru faptul că acesta nu purta cască de protecție.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul neînmatriculat”.
Mai nouă Mai veche