Urmărire după un individ beat și fără permis de conducere, la Ostra

Miercuri, 4 ianuarie 2023, la ora 23:00, lucrătorii Poliției orașului Frasin, în timp ce se aflau în serviciul de patrulare, control și supraveghere al traficului rutier pe raza comunei Ostra, județul Suceava, au procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire pentru control autoturismul Ford care avea direcția de deplasare Ostra - Stulpicani.

Conducătorul autoturismului nu s-a conformat, motiv pentru care organele de poliție au procedat la urmărirea acestuia în trafic, având semnalele acustice și luminoase în funcțiune. După parcurgerea distanței de aproximativ doi kilometri pe DJ 177A, spre Stulpicani, conducătorul s-a conformat, oprind autoturismul pe partea dreaptă a sensului de mers.

La volan a fost identificat Vasile B., de 49 ani, din comuna Ostra.

S-a constatat faptul că bărbatul emana halenă alcoolică, fapt pentru care, cu acordul acestuia, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la Spitalul Gura Humorului, unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Fiind verificat în bazele de date ale poliției, s-a stabilit faptul că bărbatul nu figurează cu dreptul de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolului sau a altor substanțe” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.
Mai nouă Mai veche