Urmărire în trafic pe drumul Rădăuți-Dornești după ce un tânăr depistat de radar cu 83 km/h a refuzat să oprească

Luni, 23 ianuarie 2023, la ora 12.38, pe DN 17A, în interiorul localității Dornești, polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier Rădăuți au procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire autoturismului Ford care avea direcția de deplasare dinspre Rădăuți către Dornești și care a fost înregistrat cu aparatul radar în timp ce rula cu viteza de 83 km/h, pe un sector de drum cu limitare de viteză la 50 km/h, conducătorul auto nu s-a conformat, neoprind la semnalul regulamentar efectuat de către polițiști. S-a procedat la urmărirea autoturismului în cauză, aceta virând pe o stradă lăturalnică și oprind în dreptul imobilul.

De la volanul autoturismului a coborât o persoană de sex masculin care a încercat să fugă în curtea imobilului din comuna Dornești, polițiștii însă reușindu-se imobilizarea acestuia. S-a stabilit faptul că este Ionuț B., de 22 de ani, din Dornești, acesta declarând faptul că deține permis de conducere, însă i-a fost reținut în cadrul altui dosar penal și știa că nu are dreptul de a conduce autoturisme pe drumurile publice.

În urma interogării bazelor de date ale Poliției Române s-a constatat faptul că susnumitul are dreptul de a conduce „cu restricții-reținut”. În aceste condiții i s-a adus la cunoștință că fapta sa constituie infracțiune, astfel nu avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

A fost întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere fără permis de conducere”.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.