VIDEO Cum s-a produs accidentul mortal de la Rădăuți. Concluziile anchetatorilor

Duminică, 8 ianuarie 2023, în jurul orelor 23:32, Sebastian Pleșca, de 20 de ani, a condus autoturismul Skoda pe DJ 178C, din direcția comueni Frătăuții Vechi către municipiul Rădăuți, fiind singur în autoturism, iar când s-a apropiat de intersecția în sens giratoriu cu centura ocolitoare a municipiului Rădăuți, circulând pe un sector de drum în curbă la stânga, nu a adaptat viteza de deplasare în curbă, a părăsit partea carosabilă în șanțul din dreapta, iar în urma impactului cu malul de pământ autoturismul s-a rostogolit, ajungând pe roți, în șanțul din dreapta, orientat cu fața către comuna Frătăuții Vechi.

Conducătorul auto a fost aruncat din autoturism, fiind identificat la o distanță de 1,5 metri de roata dreapta spate a autoturismului.

La fața locului, cadrele medicale au efectuat manevre de resuscitare care nu au avut succes, conducătorul auto fiind declarat decedat la orele 00:27.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că vinovăția producerii evenimentului rutier aparține conducătorului auto care în timp ce conducea autoturismul Skoda nu a adaptat viteza de deplasare în curbă.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a tuturor circumstanțelor în care s-a produs decesul.

Mai nouă Mai veche