VIDEO Piciorul tăiat de tren al unui copil, la Vatra Dornei, replantat de medicii din Iași. Dr. Sidonia Susanu: „Evoluția este favorabilă”

Medicii ieşeni au reuşit replantarea gambei stângi în cazul adolescentului din Vatra Dornei lovit marți de tren, intervenţia chirugicală durând aproximativ 13 ore.

Băiatul în vârstă de 16 ani a fost supus unei intervenţii chirugicale imediat după ce a fost adus marţi cu elicopterul SMURD de la Vatra Dornei, medicii de la spitalul de copii Sfânta Maria din Iaşi reuşind să-i replanteze gamba stângă.

Intervenţia a durat aproximativ 13 ore, fiind realizată de o echipă formată din mai mulţi medici, printre care specialişti în chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, chirugie pediatrică, dar şi de la Terapie Intensivă.

Medicul Tamara Roşu, purtător de cuvânt al spitalului de copii Sfânta Maria din Iaşi, a declarat miercuri că adolescentul se află internat în secţia ATI din cadrul spitalului, ea precizând că este vorba despre ”un politraumatism cu indice de severitate lezional mare”.

„Pacientul de 15 ani care a suferit o amputatie de gamba stanga are o evolutie favorabila. In cursul diminetii de joi a fost admis în blocul operator pentru reevaluarea chirurgicala a membrului replantat și continuarea interventiilor de reconstructie. Evolutia locala si generala este favorabila”, a declarat dr. Sidonia Susanu, șefa Secției de Chirurgie Plastică a Spitalului de Copii „Sf. Maria” Iași.

Adolescentul a fost adus marţi cu elicopterul SMURD la spitalul de copii Sfânta Maria din Iaşi, după ce a fost lovit de tren în apropierea gării din Vatra Dornei şi i-a fost amputat un picior.

Potrivit unor martori, tânărul nu ar fi fost atent, el având căşti pe urechi, şi a fost surprins de tren în apropierea gării din localitatea suceveană Vatra Dornei.

Copilul a fost dus cu ambulanţa la spitalul din Vatra Dornei, unde a fost stabilizat. Totodată, medicii au precizat că i-a fost recuperată şi partea de picior amputată de tren, care a fost plasată într-un recipient cu gheaţă, în vederea unei eventuale replantări.

Ulterior, adolescentul a fost transportat cu elicopterul SMURD la spitalul de copii Sfânta Maria din Iaşi.

Mai nouă Mai veche