Accident la Milișăuți. Bărbat rănit după ce s-a izbit cu mopedul într-o căruță trasă pe contrasens de calul speriat

Luni, 2 ianuarie 2023, în jurul orelor 08.27, Ilie O., în vârstă de 55 de ani, din municipiul Suceava, conducând un moped electric pe DN 2H, în orașul Milișăuți, având direcția de deplasare spre municipiul Sucava, a intrat în coliziune cu un atelaj hipo condus de către Silviu P., în vârstă de 86 de ani, din comuna Grănicești, care avea direcția de deplasare spre Milișăuți, întrucât calul care trăgea atelajul hipo s-a speriat și a intrat pe sensul opus de mers, conducătorul mopedului electric intrând în atelajul hipo.

În urma impactului, conducătorul mopedului electric a fost proiectat pe părtea carosabilă, suferind leziuni ușoare.

Conducătorul mopedului electric, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, acesta fiind transportat la Spitalul Județean Suceava, unde i-a fost prelevată o mostră biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Polițiștii au constatat că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie.

Conducătorul atelajului hipo, a fost de asemenea testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind transportat la Spitalul Municipal Rădăuți unde i-a fost recoltată de asemenea o mostră biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

A fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.
Mai nouă Mai veche