5 aspecte de care să ții cont dacă urmează să construiești un acoperiș

 

Construcția unei case este un proiect foarte complex, care trebuie să urmărească îndeplinirea unor caracteristici precum siguranță, confort și protecție. Iar unul dintre elementele care contribuie la obținerea acestora este acoperișul.

Dacă de construcția acoperișului nu se poate ocupa oricine, ci doar persoane care au calificare și experiență în domeniu, oamenii care fie își construiesc o casă nouă, fie vor să își înlocuiască acoperișul existent, sunt cei care aleg ce acoperiș își doresc. Aceștia trebuie să țină cont de o serie de factori în alegerea pe care urmează să o facă, mai ales că importanța sistemului de învelitoare este foarte mare. Unii dintre acești factori, care au un rol esențial în construcția unui acoperiș durabil și rezistent, sunt detaliați în continuare.

Materialul acoperișului

Oamenii au posibilitatea de a alege dintr-o gama foarte variată de tipuri de acoperișuri, cum ar fi țiglă metalică, țiglă ceramică, tablă fălțuită, șindrilă bituminoasă. Dar în această alegere ar trebui să se ia în considerare arhitectura casei și acoperișului, prețul, durata de viață a materialului, montajul și întreținerea fiecărui tip de acoperiș.

Designul  acoperișului

Aspectul estetic este și el un factor foarte important, care cântărește mult în deciziile proprietarilor, motiv pentru care aceștia trebuie să aleagă acoperișul care se potrivește cel mai bine designului casei și rezultatelor finale pe care doresc să le obțină.

Greutatea plăcilor de învelitori

Greutatea învelitorilor folosite pentru construcția unui acoperiș influențează și costurile finale ale acestuia, deoarece structura de rezistență a acoperișului trebuie să fie foarte puternică în cazul alegerii unor învelitori grele, cum sunt, de exemplu, țiglele din ceramică sau din beton.

Garanția acoperișului

Orice lucrare sau produs cu un cost mare și pentru care siguranța este esențială trebuie să beneficieze și de garanție. Conform acesteia, acoperișul ar trebui să se mențină într-o stare bună pentru o anumită perioadă de timp. Dacă, totuși, apar mici deteriorări sau defecțiuni ale acoperișului, cei interesați pot apela la servicii de reparații acoperișuri în București. La fel ca în cazul montajului acoperișului, și reparațiile ulterioare ar trebui realizate numai de profesioniști, atât pentru siguranță, cât și pentru a nu pierde garanția. 

Accesoriile pentru acoperiș

Unul dintre aspectele neglijate în planificarea sistemului de învelitoare este cel referitor la accesoriile pentru acoperiș. Acest lucru nu trebuie să se întâmple în cazul celor care își doresc să aibă un acoperiș sigur și aspectuos. De aceea, în momentul în care aleg tipul de acoperiș dorit, oamenii ar trebui să ia în considerare și accesoriile necesare acestuia. Este recomandat ca între acoperișul propriu-zis și accesorii să nu existe diferențe de material sau de culoare, motiv pentru care pot fi achiziționate de la un furnizor care oferă o gamă completă.

În concluzie, nu numai construcția acoperișului este un proces complex, ci chiar și alegerea acestuia. De aceea, oamenii trebuie să aloce o anumită perioadă de timp, în care să se documenteze în vederea alegerii și achiziționării elementelor pentru acoperiș. Deciziile finale se vor lua numai după o informare și analiză amănunțită a soluțiilor disponibile.  

Mai nouă Mai veche