5 lucruri la care să fii atent dacă ești parior începător

 

Pasiunea pentru sport te face să te gândești și la pronosticuri, nu doar să vezi meciuri și să urmărești rezultate. Cel mai distractiv mod de a pune pronosticuri este, evident, pariul. Bettingul este un hobby popular, întâlnit în toate țările și culturile. Și mulți suceveni pariază pe evenimente sportive atât din țară, cât și internaționale. Când ești începător, te grăbești să pui bilete și să prinzi cote bune. Chiar dacă pare simplu să alegi un eveniment sportiv și să mizezi pe o opțiune de pariere, dacă vrei să joci sigur și să ai satisfacții, trebuie să fii atent la anumite lucruri. În rândurile care urmează, îți prezentăm cinci dintre ele.

1.    Licențierea și reputația agenției

Orice agenție de pariuri sportive trebuie să-ți pună la dispoziție un număr satisfăcător de evenimente sportive. Găsești mai multe pe winner.ro, dar trebuie să dai dovadă de atenție și la alte aspecte. Operatorii de pariuri sportive trebuie să aibă și o licență valabilă de la ONJN pentru a funcționa legal. Agențiile de pariuri fizice trebuie să afișeze la vedere licența, iar cele online, pe pagina principală a site-ului sau aplicației. Pariatul la agenții nelicențiate se pedepsește cu amenzi mari și presupune riscuri de securitate a informațiilor și banilor. 

Și reputația agenției este importantă. Citește recenzii și păreri ale utilizatorilor pentru a-ți face o idee despre securitatea site-ului, comunicarea cu clienții, tranzacții și alte aspecte. Acordă atenție și informațiilor legate de modalitățile de contact, adresa sediului și alte informații importante. Acestea trebuie să fie ușor de găsit. Nu uita să citești termenii și condițiile ca să eviți surprizele neplăcute de mai târziu.

2.    Comisioanele tranzacțiilor

Agențiile de pariuri online au multe modalități de plată și de retragere a câștigurilor. Totuși, unele bănci și aplicații de transfer ori banking iau comision din tranzacțiile pe care le faci. Când vrei să adaugi bani în contul deschis la agenția de pariuri sau să retragi câștiguri, alege opțiunea cea mai rentabilă. În general, pentru tranzacții la site-urile de pariuri, ai la dispoziție opțiunile următoare:

     cardul bancar;

     transferul bancar;

     depunerea banilor într-o agenție fizică;

     portofelul electronic;

     aplicațiile independente de banking.

3.    Managementul bugetului

Managementul bugetului este un element esențial pentru pariurile sportive, element pe care mulți începători îl ignoră. Chiar dacă pariurile sunt doar o distracție, este important să ții cont de sumele cheltuite și câștigate, rata de câștig, numărul de pariuri de pe bilet care îți aduce cele mai multe reușite etc. Cel mai important este să te limitezi la bugetul alocat inițial. Nu cheltui pe pariuri mai mulți bani decât îți permiți sau de care ai nevoie pentru alte activități sau necesități. Pariază responsabil și rațional.

Analizează pariurile câștigate și pierdute, mizează banii câștigați cu precauție și adaptează sumele la bugetul total. Un jurnal de pariuri se poate dovedi util pentru descoperirea slăbiciunilor, a strategiilor reușite și nereușite și, în general, pentru îmbunătățirea pariurilor viitoare.

4.    Statistici și opțiuni de pariere

Statisticile sunt baza oricărui pariu, dar nu uita că și hazardul joacă un rol important. Altfel spus, nu există pariu 100% sigur. Folosește statisticile pentru a pune pronosticuri, dar nu te gândi că poți risca orice sumă. Analizează rezultatele recente care indică forma de moment, dar ține cont și de nivelul adversarilor întâlniți anterior. Confruntările directe îți oferă o imagine orientativă a șanselor de câștig, dar trebuie corelate și cu locul de desfășurare a evenimentului, condițiile meteo și starea fizică și psihică a sportivilor implicați.

5.    Timpul și banii pierduți

Dacă petreci mare parte din zi punând la pariuri și cheltuiești mult, înseamnă că ai o problemă. Dependența de pariuri și jocuri de noroc este reală și poate transforma distracția într-o sursă de nefericire și probleme. Limitează timpul de pariere și sumele cheltuite. Fii responsabil și nu uita că pariurile sunt doar un hobby, nu o sursă de bani.

Pariurile sportive îți oferă distracție și senzații tari. Ține cont de cele cinci lucruri de mai sus pentru ca experiența de pariere să fie reușită. 

Mai nouă Mai veche