Album de fotografie semnat de Răzvan Voiculescu, lansat la USV

Vineri, 3 martie 2023, la ora 18:00, la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, în sala Auditorium „Joseph Schmidt”, fotograful Răzvan Voiculescu vă invită la lansarea albumului „Bucătăria Hoinară se gătește de plecare”, partea finală a trilogiei de albume foto dedicată călătorilor care au curiozitatea de a descoperi, prin bucate aburinde, povești la gura sobei și personaje suspendate în timp - o altă dimensiune a României. Albumul vine la 12 ani de la debutul proiectului „Bucătăria Hoinară”.

În cadrul evenimentului, moderat de prof. univ. dr. Elena-Brândușa Steiciuc, îl veți putea întâlni pe fotograful Răzvan Voiculescu, dar și pe o parte dintre personajele din album.

Cu această ocazie, va avea loc proiecția scurtmetrajului „Bucătăria Hoinară se gătește de plecare”, semnat de Adriana Lucaciu și Razvan Voiculescu, iar seara se va încheia cu un scurt recital susținut de Lorena Oltean.

„Undeva, acum mult timp, mă declaram un căutător. Tărâmul pe care l-am tot hoinărit vreme de trei albume are gust de pâine coaptă în cuptor cu lemne și suflet de poveste. O lume plină de comori, dar care-ți amintește în fiecare clipă că adevărata bogație înseamnă spirit. Bucătăriile mele hoinare nu au retețe, ci au povesti fără sfârșit. Ele sunt bine păzite de gardieni devotați autenticului și tradiției, eroii mei cărora le dedic un pic de imortalitate”, spune fotograful Răzvan Voiculescu.

„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare” este un album foto care împletește gastronomia cu călătoria, fotograful și echipa lui mergând prin diverse colțuri ale țării pentru a descoperi bucătării străvechi, în care bătrânii gătesc ca odinioară. Imaginile din album imortalizează această lume plină de gusturi și arome în povești, de care să se bucure și generațiile care vin.

Primele două volume ale trilogiei sunt: „Bucătăria Hoinară” și „Bucătăria Hoinară se întoarce”.

Evenimentul se armonizează cu direcțiile de cercetare ale Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava în domeniul patrimoniului cultural și vine în completarea acțiunilor realizate în ultimii ani în acest domeniu (proiectele PORT Cultural, www.portcultural.usv.ro și HE Cross https://hecross.net/).
Mai nouă Mai veche