Amendă, dosar penal și o noapte la Psihiatrie pentru un scandalagiu prins că a furat trei sticle de coniac din Profi Sf. Ilie

Miercuri, 15 februarie 2023, la ora 15:15, polițiștii Secției de Poliție Rurală Şcheia au fost sesizaţi cu privire la faptul că o persoană a furat bunuri din magazinul Profi din satul Sfântu Ilie, comuna Șcheia.

În urma cercetărilor, s-a constatat că în jurul orei 15.05, Lucian P., de 36 de ani, din comuna Șcheia, a intrat în magazinul Profi, unde de la raionul de băuturi alcoolice a luat de pe raft o sticlă de Alexandrion de 0,7 litri și două sticle de Cava d'Oro de 0,2 litri, iar de la raionul cu sucuri o sticlă de suc 7 Up.
În timp ce se deplasa spre casa de marcat a ascuns sub geacă cele trei stricle de băuturi alcoolice, iar sticla de suc a prezentat-o la casa de marcat și a plătit-o.

După ce a trecut de casa de marcat, bărbatul a fost depistat de casieră că a trecut de casă fără a plăti cele trei sticle de băuturi alcoolice pe care le avea ascunse sub geacă.

În urma controlului s-a stabilit că brbatul a trecut de casa de marcat având ascunse sub geacă o sticlă de Alexandrion de 0,7 litri în valoare de 52, 19 lei și două sticle de Cava d'Oro de 0,2 litri, fiecare în valoare de 13,15 lei.

Aflându-se trecut de casa de marcat, bărbatul a desfăcut sticla de Alexandrion și a consumat o parte din conținut, iar celelalte două sticle de Cava d'Oro au fost predate caseriței.

Cu ocazia constatării infracțiunii flagrante, bărbatul nu a recunoscut fapta comisă, cu toate că cele sesizate au fost confirmate de înregistrările de pe sistemul de supraveghere video din interiorul magazinului

Reprezentanții magazinului au declarat că se constituie parte civilă în procesul penal, cu suma de 52,19 lei reprezentând valoarea sticlei de Alexandrion de 0,7 litri.

Având în vedere starea de agitație psihomotorie, bărbatul a fost condus la Spitalul Județean Suceava, în vederea internării la Secția de Psihiatrie Burdujeni.

Lucrătorii de poliție l-au sancționat și contravențional cu suma de 500 lei pentru consumul de băuturi alcoolice în incinta magazinului.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „furt”.
Mai nouă Mai veche