O femeie oarbă a murit după ce a căzut într-o fântână, la Putna

Miercuri, 15 februarie 2023, la ora 10:24, polițiștii Secției de Poliție Rurală Gălănești au fost sesizati prin 112 cu privire la faptul că o femeie din Putna a căzut într-o fântână.

În urma cercetărilor s-a stabilit că este vorba despre Rozalia D., de 81 ani, din comuna Putna, care suferea de un handicap accentuat la nivelul ochilor, în sensul că aceasta nu vedea deloc cu ochiul stâng, iar cu ochiul drept avea o capacitate vizuală de 30%.

În jurul orei 09:00, în timp ce se afla la imobilul unde locuia împreună cu sora sa, care la acel moment era plecată împreună cu alte trei persoane la cumpărături pe raza localității Vicovu de Sus, femeia ar fi ieșit din imobil, ar fi așezat bastonul cu care se ajuta pentru deplasare pe grămada de lemne de lângă fântână, și-ar fi dat jos ochelarii, mănușile și eșarfa, ar fi luat o găleată de culoare neagră din material plastic și ar fi escaldat lemnele acoperite cu zăpadă și gheață aflate în vecinătatea fântânii, care erau așezate până la nivel cu aceasta, iar în timp ce încerca să lege găleata de un lanț s-ar fi dezechilibrat și căzut în interiorul fântânii adâncă de 15 metri.

Victima a fost extrasă de către pompieri din fântână, iar astfel s-a stabilit că aceasta prezintă o urmă de traumatism cranio-cerebral sever, provocat în urma impactului cu pereții fântânii.

Din discuțiile purtate cu membrii familiei și cu vecinii, s-a stabilit că persoana decedată nu avea gânduri suicidale, însă era senilă, fiind recent externată dintr-un centru de bătrâni. Aceasta era bine îngrijită și nu avea dușmani. Vecinii persoanei decedate nu au observat vreo persoană să meargă la imobilul acesteia pe timpul cât membrii familiei sale au fost plecați.

A fost dispusă efectuarea necropsiei medico-legale. În cauză nu sunt suspiciuni cu privire la moartea acesteia. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea tuturor circumstanțelor în care s-a produs decesul.
Mai nouă Mai veche