AZILUL, primul spectacol coregrafic produs de Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava, va avea premiera sâmbătă, 11 februarie, la ora 19:00

„AZILUL”, cea mai nouă producție a Teatrului Municipal „Matei Vișniec” Suceava, este un spectacol coregrafic realizat de Alice Veliche, regizor și coregraf ce va avea premiera pe 11 februarie la ora 19:00.

Primul spectacol coregrafic produs de teatrul sucevean este o adaptare după „Azilul de noapte” de Maxim Gorki și este realizat în parteneriat cu Școala Doctorală de Teatru din cadrul Universității Naționale de Arte George Enescu Iași.

Despre spectacolul „AZILUL” ne vorbește, cu emoție, coregrafa Alice Veliche: 
„Spectacolul „AZILUL” este o reprezentare coregrafică a textului „Azilul de noapte” de Maxim Gorki, în care mișcarea corporală și cuvântul reușesc să se îmbine armonios, conturând proeminent interacțiuni, drame, incertitudini. Ansamblul spectacular este privit din perspectiva unui singur personaj fără identitate, pierdut în neantul propriei minți, aspect care determină modificări ale spațiului, timpului, personajelor.”

În prezent, Alice Veliche este coregrafă independentă și activează ca instructor în cadrul unei școli private de dans. Pe lângă spectacolele care îi poartă semnătura - FEmale la Teatrul din Stejar, Spațiu – Suflet – Secundă la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” Iași, Micul Prinț la Teatrul din Stejar - Alice Veliche a realizat coregrafia și în spectacole de teatru precum Masaj, regia Radu Afrim sau Teorema maimuțelor infinite, regia Antonella Cornici. Una dintre cele mai mari împliniri profesionale de până acum rămâne realizarea coregrafiei pentru cea de-a 30-a ediție a Galei UNITER.

Andrei Cozlac, cel care realizează video designul pentru spectacolul „AZILUL”, este artist video și Lect. univ. dr. la Universitatea Națională de Arte George Enescu Iași - Facultatea de Arte Vizuale, Secția Fotografie, Video și procesarea computerizată a imaginii și profesor colaborator la secția de media a Facultății de Arte în Limba Română din Târgu Mureș. Experimentalist, interesat de ultimele tehnologii multimedia, Andrei a colaborat în cadrul a numeroase proiecte independente de visuals, video-mapping și proiecții live, dar a semnat video designul și pentru spectacole de teatru create de renumiți regizori precum: Silviu Purcărete, Radu Afrim, Alexandru Dabija, Charles Muller, Theodor Cristian Popescu și Eugen Jebeleanu.

În 2020 Andrei Cozlac este laureat cu premiul special U.N.I.T.E.R pentru video mapping în teatru iar în 2022 obține al doilea premiu U.N.I.T.E.R pentru creativitatea video designului și mappingului video în spectacolul „Plugarul și moartea”, regia lui Silviu Purcărete. Andrei Cozlac nu se află la prima colaborare cu Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava. „Extraterestrul care își dorea ca amintire o pijama”, de Matei Vișniec, regia Ioan Brancu și „curând aici va fi pustiu”, regia Daniel Chirilă sunt doar două dintre spectacolele care poartă semnătura sa de video designer.

AZILUL, adaptare după „Azilul de noapte” de Maxim Gorki
  • Regie și coregrafie: Alice Veliche
  • Video design: Andrei Cozlac
  • Scenografie și grafică afiș: Sebastian Rațiu
  • Asistent regie: Antonia Mihăilescu
  • Distribuția: Răzvan Bănuț, Cristina Florea, Delu Lucaci, Alexandru Marin, Cătălin Ștefan Mîndru, Horia Andrei Butnaru, Clara Popadiuc, Diana Lazăr, Bogdan Amurăriței

Spectacolul conține efecte de lumini produse de stroboscop, ce pot declanşa crize persoanelor care suferă de epilepsie fotosenzitivă.

Biletele sunt puse în vânzare atât la casieria teatrului cât și online, pe www.blt.ro.
Mai nouă Mai veche