Buletin de presă, 14 februarie 2023 - IPJ Suceava

Material lemnos confiscat de polițiști

La data de 13.02.2023, ora 15.30, acționând în cadrul Planului de Acţiune Scutul Pădurii, polițiștii din cadrul Poliției mun. Vatra Dornei – Biroul Ordine Publică, au procedat la oprirea în trafic a unei autoutilitare condusă de un bărbat de 33 ani, din com. Coșna, care transporta material lemnos fără documente de proveniență.
A fost verificat transportul în aplicația SUMAL CONTROL, constatându-se că nu a fost găsit niciun aviz conform numărului de înmatriculare al autoutilitarei.
S-a solicitat sprijinul de specialitate al lucrătorilor din cadrul Ocolului Silvic Dorna Candrenilor, care au procedat la inventarierea materialului lemnos încărcat în mijlocul de transport, rezultând cantitatea de 6,69 mc lemn rotund fag, în valoare de 1.578 lei.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform prevederilor art. 19 alin. (2) lit. a) pct. 1 din Legea nr. 171/ 2010 M, iar cantitatea de 6,69 mc lemn rotund fag a fost confiscată și predată lucrătorilor din cadrul OS Dorna Candrenilor.


Șoferi băuți și fără permis imobilizați de polițiști după urmăriri în trafic

La data de 13.02.2023, în jurul orei 23.50, polițiștii din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Vama, pe raza com. Moldovița, jud. Suceava, au observat o autoutilitară, care se deplasa pe DJ 176 pe direcția Argel către com. Vatra Moldoviței. Polițiștii au efectuat semnal regulamentar de oprire cu autospeciala de poliție, ocazie cu care conducătorul auto nu s-a conformat.
S-a procedat la urmărirea autoutilitarei cu semanalele acustice și luminoase pe o distanță de circa 200 de metri, aceasta intrând pe un drum secundar neclasificat, unde a parcurs o distanță de aproximativ 100 de metri, intrând la un moment dat în curtea unui imobil, după care conducătorul auto a coborât de la volan și a luat-o la fugă, sărind un gard și alergând prin zăpadă pe un teren viran. În continuare s-a procedat la somarea și urmărirea acestuia, pedestru, pe o distanță de circa 500 de metri, fiind imobilizat și condus la autospeciala de poliție.
S-a procedat la legitimarea acestuia, ocazie cu care s-a stabilit că este un bărbat de 40 ani, din com. Moldovița.
Deoarece conducătorul auto emana halenă alcoolică, i-a fost adus la cunoștință că urmează să fie testat cu aparatul etilotest în vederea stabilirii alcoolemiei, acesta devenind agitat și recalcitrant. A fost încătușat și condus la sediul Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc, unde a fost testat alcoolscopic, rezultând valoarea de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost ulterior condus la Spitalul mun. C-lung Moldovenesc, unde, i s-au prelevat două mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, cu respectarea prevederilor legale.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influența alcoolului”.


La 13.02.2023, ora 23.05, în timp ce echipajul de poliție din cadrul Poliției mun. C-lung Moldovenesc efectua serviciul de supraveghere și control trafic pe str. Calea Bucovinei din mun. C-lung Moldovenesc, a efectuat un semnal de oprire unui autoturism, conducătorul auto oprind autoturismul pe partea dreaptă.
În momentul în care polițiștii s-au deplasat la portiera din stânga a acestuia, conducătorul autoturismului a demarat, plecând de la locul opririi. În continuare, s-a pornit în urmărirea acestuia cu semnale acustice și luminoase, pe o distanță de aproximativ 800 de metri, pe mai multe străzi.
Ulterior, pe strada Cuza Vodă, șoferul a oprit autoturismul, a coborât și a fugit împreună cu un alt pasager care se afla pe bancheta din spate a autoturismului.
În autoturism au mai fost identificate trei persoane, care au relatat verbal faptul că îl cunosc pe conducătorul auto doar din vedere, fără a da mai multe detalii.
În continuare, s-a luat legătura cu personalul de serviciu pe subunitate și s-au constituit echipe de căutare cu ajutorul celorlalte patrule din teren.
Imediat, atât conducătorul auto cât și pasagerul au fost identificați de către patrulele de ordine publică din cadrul Poliției mun. C-lung Moldovenesc, pe str. Dimitrie Cantemir, de pe raza mun. C-lung Moldovenesc, după ce în prealabil aceștia au intrat într-o unitate de jocuri de noroc.
Conducătorul auto a fost fost identificat în persoana unui tânăr de 22 de ani, din sat Stulpicani. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.
S-au efectuat verificări în bazele de date, constatând faptul că șoferul nu este posesor de permis de conducere, pentru nicio categorie de autovehicule.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea „conducere fără permis”.


Ordinul provizoriu de protecție – un instrument legislativ extrem de util în prevenirea violenței domestice

La 13.02.2023, ora 22.38, Poliția Municipiului Fălticeni a fost sesizată prin SNUAU 112, de către o femeie din mun. Fălticeni, despre faptul că tatăl ei este băut și vrea să intre cu forța în locuință.
În urma cercetărilor s-a constatat că la data de 13.02.2023, în jurul orei 20.00, la locuința comună a familiei, pe fondul consumului de alcool a avut loc un scandal, în care tatăl și-a amenințat fiica în vârstă de 20 ani, după care a amenințat-o și pe soția sa. La scurt timp acesta a plecat de la domiciliu și s-a întors în jurul orei 22.00.
Știind că se află sub influiența băuturilor alcoolice soția a refuzat să îl primească în locuință, motiv pentru care bărbatul a provocat scandal pe casa scării unde locuiesc.
Văzând acestea, fiica a solicitat prin SNUAU 112, intervenția unui echipaj de poliție, care a luat prímele măsuri. Persoanele în cauză au fost conduse la sediul Poliției mun. Fălticeni, unde s-a întocmit formular de risc atât pentru mamă cât și pentru fiica sa, din care a rezultat că există un risc iminent asupra vieții și integrității victimei violenței domestice.
S-a emis ordin de protecție provizoriu față de bărbatul agresor.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „amenințare”.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 13.02.2023, ora 12.59, o femeie de 29 ani, din oraș Salcea, în timp ce conducea autoturismul pe DC 63, din orașul Salcea, pe direcția Salcea – Prelipca, nu s-a asigurat la trecerea la nivel cu calea ferată semnalizată cu semnale acustice și luminoase fiind acroșată de trenul care circula pe ruta București Nord – Suceava și proiectată într-un stâlp.
În urma impactului, a rezultat decesul conducătoarei auto și a pasagerului de pe locul din dreapta față, respectiv o femeie de 59 ani, din oraș Salcea precum și vătămarea corporală a doi minori de 2 și respectiv de 3 ani, ambii minori aflându-se pe locurile din spate ale autovehiculului.
Mecanicul de locomotivă a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ şi a fost condus la Spitalul Judeţean Suceava pentru a i se recolta probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de ,,ucidere din culpă” și „vătămare corporală din culpă”.


La 13.02.2023, ora 18.50, un bărbat de 43 ani, din com. Preutești, în timp ce conducea autoturismul pe DC Basarabi din direcția de mers DJ 208 către centrul Basarabi, a intrat în coliziune cu un autoturism condus de către o femeie de 31 ani, din com. Preutrești.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a două persoane, respectiv a conducătoarei auto de 31 ani și a șoferului de 43 ani.
Șoferul de 43 ani a fost testat cu aparatul etilometru rezultatul fiind de 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat probe biologice de sânge la Spitalul mun. Fălticeni, în vederea stabilirii alcoolemiei.
Femeia de 31 ani a fost testată cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ și i s-au recoltat probe biologice de sânge la Spitalul mun. Fălticeni, în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”.
Mai nouă Mai veche