Compania italiană Elital Space and Defense a deschis o filială la Suceava și se va ocupa cu proiectarea în domeniul ingineriei aerospațiale

Societatea industrială italiană Elital Space and Defense împreună cu Facultatea de Inginerie Mecanică, Autovehicule și Robotică - FIMAR şi cu Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor - FIESC, din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava - USV, au găzduit în data de 15 decembrie 2022, ora 10, la USV, Corp B, Sala de consiliu FIMAR, o prezentare în cadrul parteneriatului lucrativ existent. La eveniment au fost prezentate studenților şi cadrelor didactice ofertele de angajare/intership, precum și perspectiva materializată a unei colaborări cu cercetătorii din universitate, în domeniul ingineriei aerospațiale.

Iată că la 15 februarie 2023, la două luni de la întâlnirea precedentă, evenimentul și-a atins scopul. Societatea industrială Elital Space and Defence, a revenit pe teritoriul Sucevei cu o nouă societate/filială deschisă, care își are sediul în centrul comercial Orizont din Burdujeni și unde își vor desfășura activitatea de proiectare în domeniul ingineriei aerospațiale studenții şi absolvenții Universității „Stefan cel Mare” din Suceava.

De asemenea, reprezentanții societății industriale italiene, director general Guido ARISTA și responsabil în domeniul de proiectare și producție, Gianni PANDOLFI, prezenți la întâlnire, precum și gazdele universităţii sucevene și-au exprimat deosebitul interes pentru demararea unor proiecte conturate de parteneriat cu universitatea, reprezentată la întâlnire de prof.dr. ing. Radu-Dumitru PENTIUC, directorul Departamentului Electrotehnică de la Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor - FIESC, prof.dr. ing. Ilie MUSCĂ, decanul Facultăţii de Inginerie Mecanică, Autovehicule și Robotică - FIMAR, conf.dr. ing. Traian SEVERIN prodecan FIMAR.

Dar, așa cum se spune din totdeauna, „În spatele unui bărbat de succes este întotdeauna o femeie puternică”, de data aceasta putem afirma că în spatele acestui proiect internațional, de o deosebită valoare „morală” (în mod deosebit), dar şi socială şi economică, se află foarte implicată o „inimă de româncă mândră de rădăcinile ei”, de țara mamă, „leagănul prunciei mele”. Avem cu ce să ne mândrim!!!!

„Românie, țară dragă, plai de cântec și de dor
Am plecat în lumea largă, te-am lăsat în urmă tare
Am căutat o viață nouă și o pâine mai îndulcită
Dar mă simt ca rupt în două, ca o casă părăsită.
Românie, țară mamă, leagănul prunciei mele,
Glasul tău-napoi mă cheamă și-mi deșteaptă doruri grele.
Pare pâinea alb-pufoasă și grânarul de poveste,
Dar o pâine ca ACASĂ, nicăieri nu se găsește."


Am lucrat 20 de ani în Italia.

M-am întors in satul natal cu dorinţa fierbinte de a ajuta copiii din Mitocu Dragomirnei şi tinerii din Suceava cu competențele şi dragostea mea faţă de locurile natale, dar şi cu experiența şi profesionalismul soțului meu italian Gianni PANDOLFI, specialist în proiectare și producție în domeniul aerospațial.

Alina Violeta GOREAC
Mai nouă Mai veche