Buletin de presă, 17 februarie 2023 - IPJ Suceava

Eveniment rutier cercetat de polițiști

La data de 15.02.2023, în jurul orei 15:15, în timp ce conducea autoturismul pe raza comunei Zvoriștea, un localnic a intrat în coliziune cu autoturismul condus de o localnică, din evenimentul rutier rezultând doar pagube materiale.
Ulterior, la data de 16.02.2023, femeia din comuna Zvoriștea s-a prezentat la o unitate spitalicească pentru acordarea de îngrijiri medicale.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 16.02.2022, ora 09:58, o patrulă din cadrul Poliției Municipiului Suceava a oprit pentru control la intersecţia străzii Universităţii cu bld. 1 Mai din localitate, autoturismul cu număr de înmatriculare provizoriu, condus de un bărbat din comuna Șcheia.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că autorizația de circulație provizorie este expirată din data de 13.02.2023.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” , ce va fi soluționat procedural.


La data de 31.01.2023, orele 23.40, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe raza comunei Burla, autoturismul condus de un bărbat, care a declarat faptul că nu deține asupra sa documentele de identificare.
Conducătorul auto și-a declinat identitatea, iar în urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a constatat faptul că este vorba despre un bărbat din comuna Arbore, cu permis de conducere valabil.
Ulterior, cu ocazia investigațiilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că persoana care a condus autoturismul în cauză este un bărbat de 26 de ani din comuna Arbore, acesta furnizând inițial datele altei persoane ca și conducător auto.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că bărbatul de 26 de ani nu posedă permis de conducere auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” și „participație improprie la fals intelectual”, iar în urma probatoriului administrat, bărbatul de 26 de ani a fost reținut pentru 24 de ore și întrodus in CRAP din cadrul IPJ Suceava.


La data de 16.02.2023, ora 20:45, Poliția Municipiului Fălticeni a fost sesizată prin SNUAU 112 despre faptul că pe strada Nufărului din localitate, a avut loc un eveniment rutier, iar conducătorul auto pare a fi sub influența băuturilor alcoolice.
Polițiștii deplasați la fața locului, au stabilit faptul că în timp ce conducea autoturismul pe strada Nufărului din municipiul Fălticeni, un bărbat a părăsit partea carosabilă oprindu-se în șanț.
Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de “conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche